lauantai 21. kesäkuuta 2014

Kesäkukkaro

Juhannuksen viettoa kotosalla leppoisasti oleskellen. 
Eilen illalla saunomisen ja vihtomisen jälkeen pelattiin koko perhe skipbo-korteilla muutama erä ja korteilla peluu onkin meillä yksi perinne. Ja nyt kun aurinko paistaa (!) ja vähän lämmittääkin, niin osa porukasta on mennyt pihalle pelaamaan mölkkyä. 

Mutta sainhan minä yhden pienen virkkauksenkin valmiiksi. Nimittäin afrikan kukka kukkaron. Näitä olenkin tehnyt useita viime kesänä.


Lankana on Dropsin Muskattia ja väreinä on oranssi ja turkoosi. Värit ei oikein hyvin tule tuossa kuvassa esille.

Ja kuuluuhan juhannukseen tietysti hyvää ruokaakin. Grillaten me viikonloppuisin melkein aina ruoka valmistetaan kesällä ja niin juhannuksenakin. Nyt lisäksi savustetaan lohta ja eilen valmistin pienen iltapalapiirakan.


Eli pinaattivuohenjuustopiirakka, oikein maukas suolapala. Näitä ohjeitahan on netissä vaikka kuinka, mutta tämän ohjeen löysin lehtileikkeestä kirjahyllystä, kun etsimme karttakirjaa. Olin joskus aikaa sitten ottanut sen talteen ja muistaakseni kerran aikaisemmin tehnytkin.

Ja pitihän jotain makeaakin olla.


Oikein ihana herkku Manoffee eli tutusta banoffeesta kesäinen mansikkaversio. Laitoin kyllä väliin sekä banaania että mansikoita. Ja nykyisin saa tuota kondensoitua maitoa valmiiksi keitettynä, niin oli tosi nopea valmistaa.

Aamulla meillä satoi vettä ja oli vain +6 lämmintä, mutta nyt aurinko paistaa välillä ja on peräti +18 mittarissa. Ei hullumpi juhannussää.

Mukavaa viikonlopun jatkoa kaikille :)

4 kommenttia:

  1. Hauskaa juhannusta! Näyttää herkulliselta nuo leivonnaisesi.

    VastaaPoista
  2. Kivan kukkaron teit juhlimisen välillä.
    Voi mitä herkkuja, nami. Minä laiskana leivoin raparperipiirakan ja ostettiin käpykakku :)

    VastaaPoista
  3. Ompa sievä kukkaro ja ihania herkkuja:)

    VastaaPoista
  4. Aivan ihana kukkaro ja miten loistava idea!!!!

    Edellisessä postauksessa olevat lapaset ovat todella nätit. Hyvä, kun et purkanut sukanalkuja =)

    VastaaPoista

Kiitos kommentistasi :)