torstai 3. tammikuuta 2019

Vähän vielä viime vuotta

Niin se on vuosi jo vaihtunut, mutta laitan tähän vielä muutaman kuvan meidän joulunviettäjistä. Vanhin tytär toi meille mukanaan kaksi kissaa, joiden kanssa meidän Axu-koira pärjäsi ihmeen hyvin.
Vanhempi kissa oli rauhallinen Malla, 


joka ei Axustakaan paljoa välittänyt. Ilmoitti vain kissamaisesti Axulle, jos se tuli liian lähelle nuuskimaan, vaikka itse kyllä saattoi kävellä ihan koiran vierestä.


Nuorempi puolivuotias poikakissa Lulu (ja on tässä tapauksessa pojan nimi) oli huomattavasti arempi.


Ja värityksen puolesta todella hankala kuvattava. Monessakaan kuvassa ei näkynyt kunnolla silmiä, eikä erottanut kasvoja muutenkaan.


Mutta todella hyvin meni karvatassujen kanssa joulunvietto ja kuusikin sai olla rauhassa. Joulusta vielä sen verran, että tein ensimmäistä kertaa ikinä itse sinappia ja tuli todella hyvää.


Ja tyttäret sai koristella kannet sinappipurkkeihin.

Mutta nyt tämän vuoden puolelle, mikä alkoikin töiden merkeissä ja nyt onkin sitten pari päivää vapaata. Tänään oli yli kaksikymmentä astetta pakkasta ja pysyttelinkin muuten sisällä, paitsi koiran kanssa kävin aamukävelyn. 

Aamupäivällä tein ihanaa bataattisosekeittoa, joka oli kyllä todella hyvää. Ohjeen löysin tuolta ja suosittelen kokeilemaan. Kookosmaito sopi hyvin bataatin kanssa ja chilin tilalla käytin tuorettta inkivääriä. Tästä tuli heti yksi lempparikeitoista. Kuva keitosta jäi ottamatta, ei jäänyt kuin tyhjä kattila jäljelle.

Tänään tartuin pitkästä aikaa puikkoihin ja laitoin sukat alulle. Olipa mukavaa taas aloittaa kutominen. Huomenna koitan pikku hiljaa ottaa joulukoristeet pois ja kunhan mies viikonloppuna saa kuusen pihalle, niin onkin hyvä palata taas normaaliin arkeen.

Mukavaa tammikuun alkua kaikille :)


6 kommenttia:

 1. Arki on palannut täälläkin jo kuvioihin . Vietimme muualla joulun joten paljon korjattavaa ei ole koristeissa. Sukat minäkin aloitin sellaiset ylipolven.

  VastaaPoista
 2. Arki tuntuu kivalle, vaikka joulunaikakin oli ihan mukavaa.
  Söpöiset eläinveitikat :) Meilläkin sai kuusi olla ihan rauhassa. Vain alimpien oksien muutama koriste sai lähteä muihin tehtäviin.
  Meillä on ollu jo vuosia kotitekoista sinappia. Luultiin, että minun isä on tehnyt, kunnes ihan vasta viime vuonna selvis, että äitihän sen on tehny. :) Kukaan ei ollu ikinä korjannu tätä kohtaa tarinassa. :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Onhan ne pyhät mukavia, mutta niin on se normaali arkikin sen jälkeen :)

   Poista
 3. Onpas teillä ollut kissainen joulu, ja niin komeita kissoja. Axu-parka yksin koirana. :)
  Meillä joulu puretaan varmaan viikonlopun aikana, mutta vielä pari päivää kaikki saa olla paikoillaan. Ihanat lumiset maisemat saatiin lopultakin.

  VastaaPoista
 4. Kyllä tänään sai tehdä lumitöitä ihan reippaana ja vähän muutenkin muuttui tämän päivän suunnitelmat, joten osa joulukoristeista on vielä paikoillaan :)

  VastaaPoista

Kiitos kommentistasi :)