sunnuntai 11. tammikuuta 2015

Tulihan siitä himmeli

Tänään on ollut vähän nettiongelmia ja niinhän se lähti keskeneräinen blogipäivitys jo ihmisten ilmoille. Mutta tässä olisi nyt oikea teksti:

Meillä on ollut monta vuotta äitini tekemä himmeli katossa roikkumassa, mutta sen kunto on päässyt jo huonoksi. Haaveenani on ollut, että saisin joskus itse tehtyä samanlaisen. Ennen joulua meinasi toiveeni jo toteutua, kun työpaikan kautta olisi ollut himmelinteko kurssi. Ikävä kyllä sinne ei vaan tullut tarpeeksi osallistujia. Niinpä nyt joulukiireiden jälkeen vietin loppiaisena neljän päivän vapaita ja ajattelin, että nyt on sen aika. 

Tästä se sitten lähti:


Ensin luin netistä ja lehdistä kaikkea mahdollista tietoa oljen käytöstä, kun en ollut ennen tehnyt siitä mitään. Niinpä liottelin aluksi oljet lämpimässä vedessä ja sen jälkeen pidin niitä pussissa, että ne myös pysyisi kosteina. Sitten leikkelin oljista 16 cm, 8 cm ja 4 cm mittaisia pätkiä. Ihan perusohjeen himmeliin löysin täältä. 


Peruskuvioiden teko oli aika yksinkertaista, kun sen sitten oivalsi. Mulla oli ihan tavallinen parsinneula, jolla pujottelin langan olkien läpi ja välillä käytin magneettia apuna, että sain neulan kulkemaan oljen sisällä. Isommat kuviot laitoin roikkumaan ympäri keittiötä, että ne säilyisi paremmin ehjinä, mutta pienet sai olla pöydällä. 


Himmelin kokoaminen oli varmaan hankalin vaihe, mutta senkin tein niin, että laitoin osat roikkumaan lampusta, että ne ei vaurioituisi. Mutta siinäkin hommassa keskikokoisesta osasta halkesi yksi pilli ja niin meni se koko osa sitten uusiksi. Mutta tässäpä tämä minun omin kätösin tekemä himmeli on ja olen kyllä niiiiin ylpiä siitä :)

Himmeliähän pidetään perinteisesti vain joulun ajan, mutta ajattelin antaa sen olla tuolla olohuoneen katossa (kunhan sen saa ensin oikeaan paikkaan) roikkumassa, nyt kun sen vihdoin sain tehtyä. 

Mukavaa uuden viikon alkua kaikille :)

6 kommenttia:

 1. Aikamoista näpertelyä! Minäkin olen tehnyt joskus yhden - nukkekotiin!

  VastaaPoista
 2. Siitähän tuli hieno! Minulta jäisi kyllä tekemättä:)

  VastaaPoista
 3. Upea on! En taitaisi itse jaksaa näperrellä.

  VastaaPoista
 4. Hieno. Ostin itselleni himmelikirjan joku aika sitten, aina olen haaveillut sellaisen tekemisestä. Parikymppisenä ostin kerran oljetkin, aina vaan on jäänyt alkumetreille. Ehkä joskus. Sinun himmelistä tuli tosi hieno, pidä vaan esillä, äläkä polta juhannuksena hyvän viljasadon toiveissa :)

  VastaaPoista
 5. Hienon himmelin olet saanut aikaiseksi.

  VastaaPoista

Kiitos kommentistasi :)