keskiviikko 29. tammikuuta 2014

Oljen kauneimmat

Viime viikonloppuna kävimme vanhempieni luona. Äitini lukee paljon kirjoja ja sai joululahjaksikin, joten hän oli sitten joutunut jo "toisesta päästä" tyhjentämään kirjahyllyä. Niinpä hän pinosi pöydälle eteeni neljä isoa kirjaa ja kysyi, että haluaisinko ne. Siinä oli Kauneimmat Käsityöt -kirjoja seitsemänkymmentä luvulta. Aiheena niissä oli ompelua, neulomista, virkkaamista, pitsejä eri menetelmillä, kirjomista ja kaikkea mahdollista. 


Mutta yhden kirjan aiheena oli Mary Oljen kauneimmat käsityöt ja sen otin itselleni mukaan. Kirja on vuodelta 1976 ja siinä on aivan ihania virkkausohjeita, joita varmasti tulee kokeiltua.


Yksi huono puoli ohjeissa oli: ne oli kaikki kirjallisina eli ei ollut piirroskuvaa, mistä on oikeastaan helpompi katsoa mallia.


Samaisessa kirjassa oli myös neuleohjeita perinnelapasiin, sukkiin ja puseroihin. Esimerkiksi Jussi-paidan ohje oli siellä.


Kuvia katsellessa tuli heti hinku ruveta tekemään jotain lapasmallia. Ohjeissa on käytetty sen verran iloisen värisiä lankoja, että.... 
taidan joutua lankaostoksille :)

Oikein mukavaa kuun viimeisiä päiviä kaikille :)

7 kommenttia:

 1. Vanhat kirjat saattavat olla aarteita.

  VastaaPoista
 2. Lapsuudenkodissani on kaikki tuon sarjan neljä osaa, ja ostin samaisen sarjan myös itselleni muutamia vuosia sitten (huutonetistä), kun en jaksanut odottaa perinnönjakoa (äitini elää toivottavasti vielä pitkään). ;) Minä opettelin aikoinaan virkkaamaan juuri tuosta Mary Oljen kirjasta. Tai no, äiti opetti minulle ketjusilmukan ja kiinteän silmukan, kun olin 4-5 v. Mutta kun osasin tuolloin jo lukea, niin siitäpä vaan sitten äidin lankalaatikolle, ja tuosta kirjasta opettelin pylväät yms. :) Aika monta mallia tuosta on kyllä tullut tehtyäkin!

  VastaaPoista
 3. Ihanan aarteen olet löytänyt! Varmaan paljon toteuttamisen arvoisia ohjeita.

  VastaaPoista
 4. Mary oljen kirjassa on paljon ihania perinne virkkausmalleja.

  VastaaPoista
 5. Minulla on monta Mary Oljen kirjaa. Niitä on kiva katsella.

  VastaaPoista
 6. Tuo on kyllä aarre! Harmi tosiaan,että ohjeet vain kirjallisina,mutta kyllä sinä ne selätät ! :)

  VastaaPoista
 7. Minulla on kaksi tuon sarjan kirjaa - sain ne mummolta, joka jakoi sarjan kahtia kahden tyttösen kesken ;) Paljon olen kirjoja käyttänyt.

  VastaaPoista

Kiitos kommentistasi :)