maanantai 20. tammikuuta 2014

Vanhaa Roseeta

Jes, tässä sain taas lankavarastoa vähän pienemmäksi. Minulla on ollut vanhaa Rose Mohairia useampi kerä jo pitemmän aikaa, enkä ole keksinyt niille käyttöä. Nyt päädyin helppoon ratkaisuun ja neuloin huivin. 

Ohjeen otin Suuri Käsityölehti 11-12 2009, jossa huivi oli tehty paljon paksummalla langalla. Tähän huiviin sain kulutettua Rose Mohairia kaksi kerää ja puikkoina oli 4,5 pyöröpuikot. Huivi neulottiin reunasta reunaan eli oli helppo lisätä silmukoita yhden kerän verran ja kaventaa toisen kerän verran. Paitsi jostain syystä toinen sivu tuli vähän pidemmäksi kuin toinen, mutta eipä sitä helposti huomaa. Mallikuvio oli helppoa salmiakin mallista ja tosi mukavaa ja joutuisaa neuloa. Tämä huivi ei ole vielä löytänyt käyttäjää, mutta voi olla että se päätyy lämmittämään minun omaa kaulaani. Näytin nimittäin tätä huivia keskimmäiselle tyttärelle, joka meinasi että "äiti, se on kolmiohuivi", johon sitten jouduin toteamaan, että nämäkö ei ole nyt "in" eli ei todellakaan :)

Nyt pääsee kohta nauttimaan ulkoilustakin, kun pakkanen on ruvennut lauhtumaan. Mittari näyttää enää -13, kun se viikonloppuna oli vielä -27. 

Nautinnollisia ulkoiluja pakkassäässä :)

11 kommenttia:

 1. Kaunis huivi! :) Mitä väliä sillä on, onko joku "in" vai "out" - eikös tärkeintä ole, että se lämmittää ja on itse tehty. :)

  VastaaPoista
 2. Näyttää kauniilta ja lämpimältä.

  VastaaPoista
 3. Kaunis huivi! Kolmiohuiveja on vaan kiva neuloa. Nuorisolle ei todellakaan kelpaa kolmiohuivit, minun piti ryhtyä neulomaan suorakaiteen muotoista huivia. Mieluummin olisin neulonut jonkin muun huivin...

  VastaaPoista
 4. Upea, nätti huivi !
  Minä tykkään tuosta langasta tehdyistä jutuista. Mutta en tykkää tehdä siitä. Se jotenkin tökkii koukullani ja puikoillani !
  Mukavaa viikon jatkoa ♥

  VastaaPoista
 5. Huivi on todella kaunis eikä varmaan haittaa yhtään, jos jääkin omaan kaulaan.

  VastaaPoista
 6. Kaunis huivi! Vai ei ole kolmiohuivin enää in, harmi, minusta ne on niin mukavan näköisiä ja ne saa kaulaankin kiedottua aina nätisti :)

  VastaaPoista
 7. Ihana huivi!! Kaunis kuvio ja kaunis väri. Miullekin oli uutta, ettei kolmiohuivi olekaan enää suosittu. Neuloin nimittäin kummitytölleni juuri kolmiohuivin...

  VastaaPoista
 8. Onpa ihana tuo salmiakkikuvio ja minusta kolmiohuivi on aina kaunis oli sitten in tai out:)

  VastaaPoista
 9. Laitan tähän postaukseen nyt kommentointi kiellon, kun tähän on tullut tosi paljon ulkomaalaisia roskaposteja. Onneksi ne menee suoraan roskaposteihin, mutta jospa ne sen myötä vähenisi.

  VastaaPoista