sunnuntai 27. maaliskuuta 2016

Huurretta simpukoihin

Välillä vähän muutakin kuin sukkia. Olen ihastellut pitkään Simpukkahuivia, jonka ohje löytyy Arkimammalta. Ja koska halusin pitkästä aikaa virkata jotain, niin siinä yhdistyi molemmat. 


Lankana on Novitan Huurre, jota olen jo aikaa sitten ostanut huivia varten, vaikka silloin en vielä tiennyt mallista mitään. Muuten kivaa lankaa tämä Huurre, mutta tätä ei voinut mitenkään purkaa, meni hetkessä solmuun. Vaikka purkupätkä ei olisi ollut edes pitkä, niin pakko oli jättää pieni virhe huiviin, kun purkaminen oli mahdotonta.


Tämän huivin tein nuorimmaiselle ja siksi värikin on sinisävyinen, tyttären lempiväriä. Ja tämä huivihan on malliltaan oikeinkin sievä ja tyttömäinen. Langan väri raidoittui mielestäni nätisti ja sopii hyvin simpukkahuiviin. Yhden kerän verran tähän meni lankaa ja tarkalleen 96 grammaa.


Tytär tulikin sopivasti koiran kanssa kävelyltä, kun olin kuvaamassa huivia ja pääsi näin itsekin kuvaan. Tosin olin ajatellut huivin kesäksi vaikka mekon kanssa pidettäväksi. Aika näytää...


Pitkästä aikaa olen leiponutkin, ja pääsiäisen kunniaksi tein Valion ohjeella Päärynäkinuskijuustokakun ja siihen tuli paistettuja päärynän siivuja koristeeksi. (Ja osa piti tietysti maistella sellasenaan. Ei yhtään hullumman makuisia.)


Ja itse kakkuun tuli pohja, johon tuli myös kaakaojauhetta ja oli vähän eri tyylinen, mitä meidän perinteinen paistettu juustokakku.


Väliin tuli päärynälohkoja ja vaikka tämän nimi on juustokakku, niin eipä tähän tullut lainkaan juustoa, vaan tämä on oikeastaan täysin rahkapiirakka. Leivoin tämän perjantaina ja lauantai-aamuna tästä kakusta ei ollut kuin pieni palanen jäljellä. Ja koska pääsiäistä oli vielä jäljellä ja vanhempanikin olivat tulossa vielä käymään, niin niinhän minä sitten tein toisen samanlaisen... Siitä on nyt vielä puolet jäljellä, ehkä me sillä pärjätään :)

Oikein lämpimiä ja rauhallisia pääsiäispyhiä kaikille :)

5 kommenttia:

 1. Kaunis huivi ja lanka näyttää mielenkiintoiselta. Pitäisikö ostaa kokeeksi. Tytär leipoi pääsiäiseksi juustokakun, johon ei myöskään tullut juustoa...

  VastaaPoista
 2. Kaunis huivi!
  Tuota huivimallia itsekin Arkimammalta ihastelin. Nyt kuin näin sinun tekemäsi niin taitaa se vielä pitää aloittaa itsekin.

  VastaaPoista
 3. Huivi on kaunis. Minäkin olen suunnitellut simpukkahuivin tekemistä. Minä tein tuon päärynäkinuski juustokakun joskus viime keväänä, mutta meillä se ei kelvannut oikein kenellekään, erilaiset maut meillä siis :)

  VastaaPoista
 4. Huivi on kaunis kuin perhosenlento ja tuo kakku näyttää tosiii herkulliselta, nam :)

  VastaaPoista
 5. Ihana huivi, joka on jukaistu nyt "foorumillakin".

  VastaaPoista

Kiitos kommentistasi :)