maanantai 13. maaliskuuta 2017

Miehelleni ensimmäiset

Olen jo aika kauan ollut neuloosin vallassa ja useat sukat on tullut kudottua vuosien aikana, mutta yhtiäkään sukkia en ole vielä miehelleni tehnyt. Ennen kuin nyt. 


Lankana on yksivärinen harmaa nalle ja nalle Taika raitalankana. Silmukoita puikolla oli 18 ja puikot oli kolmoset.Ihan perussukkaa tein ja raitaa vähän sinne sun tänne.


Onhan se aika puuduttavaa kutoa tuollaista miesten perussukkaa, mutta siinä voi onneksi katsoa samalla telkkaria. Eikä tämäkään ollut edes paha koko, kun oli vain 43. 

Muistin jopa punnita sukat, kun näistä toinen pääsee lankapaaston kulutukseen. Yhteensä sukille tuli painoa 102 grammaa eli lankapaastoon tuli se 51 grammaa.

Mukavaa alkanutta viikkoa kaikille, nauttikaa aurinkoisista päivistä :)


10 kommenttia:

 1. Minä olen miehelleni tehnyt 30 vuoden aikana yhdet sukat, eivätkä ne koskaan päässeet käyttöön, joten eipä ole hänelle tarvinnut enempää sukkia tehdä. Mutta poikani käyttävät kyllä villasukkia ja vanhimman kengänkoko on jo 46. Niitä tehdessä tulee aina hieman epäusko, että voiko oikeasti kenenkään jalka olla niin iso :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. On se kyllä eri asia tehdä sukkaa miehille kuin naisille. Meillä on naisvalta talossa, niin olen saanut tikutella noita "normaali" kokoisia sukkia :)

   Poista
 2. Mieheni innostui pitämään ohuita villasukkia töissä istuessaan paikassa, jossa veti nilkkoihin. Nyt hänellä taitaa olla niitä noin 10 paria :D

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Mukava tehdä kun tietää, että menee tarpeeseen :)

   Poista
 3. Kauniit sukat on miehesi saanut. Meillä mies pitää villasukkia vain tosi kovilla pakkasilla, mutta perheen kaksi poikaa (16,20v.) tykkää käyttää villasukkia.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Olen huomannut myös, että nuoriso tykkää kovasti villasukista :)

   Poista
 4. Meillä kuletaan kesät talvet villasukissa, joten kudon niitä vähän väliä. Aikoinaan, kun yhteen muutettiin, en osannut ollenkaan tehdä sukkia. Vanha herra osti sukankutomiskirjan ja sanoi saatesanoiksi: Paas tehden mulle kunnon sukat. No, opettelin ja nyt niitä pukkaa!

  VastaaPoista
 5. Kauniit "miehiset" sukat on miehesi saanut.
  Meillä äitini neuloi miehelleni useat sukat ja niinpä niitä
  on vielä käytettävänä, vaikka äitini poismenosta on jo useita vuosia. Itse en ole neulonut yhtiäkään sukkia miehelleni. Tänä talvena olen mietttinyt joskohan pitäisi edes yhdet, mutta kun sukista ei ole puutetta niin jätän toiseen talveen.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Niin, kyllä niitä ehtii sitten kun on entiset puhki kuluneita :)

   Poista

Kiitos kommentistasi :)