tiistai 27. maaliskuuta 2018

Pari Kalevalalappusta ja pääsiäisen odotusta

Nyt jätin puikot vähäksi aikaa rauhaan ja tartuin virkkuukoukkuun. Syksyllä aloitin Kalevalapeiton yhteisvirkkauksen ja alussa pysyinkin hyvin tahdissa mukana, mutta sitten kun tuli muutama vaikeampi lappu, niin innostus lopahti. Minulla on edelleen ne pari kesken jäänyttä lappua tekemättä, mutta olen sitten jatkanut muilla lappusilla. 

Nyt sain valmiiksi Tellervon eli nro 19 ja suunnittelijana on Annika Yrjölä.Ja toisena Sammon ryöstö eli nro 24 ja suunnittelijana Marika Nordling.
Nyt minulla on tähän Kalevalapeittoon jo 17 lappusta valmiina ja yhteensä peruslappuohjeita on 24 ja bonuslappuja vielä 4 lisäksi. Eli aika hyvällä mallilla peitto jo on.

Viikonloppuna olin varautunut virpojia varten ja mites kävikään. Peräti kaksi trulliporukkaa kävi ovella. Tällä alueella ei enää ole paljoa pieniä lapsia, niin se osaltaan selittää vähäisen määrän. Siinäpä jäi sitten pääsiäiseksi suklaata syötäväksi, mutta onneksi lapset on tulossa käymään, niin tekee varmaan kauppansa. Ei tarvi itse syödä nuorimman kanssa kaikkea.

Meillä on perinteisesti sellainen muniva kana, joka palmusunnuntaista lähtien munii jotain pääsiäissuklaata aina pääsiäiseen saakka. Nyt onkin selvinnyt helpolla, kun on vain nuorimmaiselle tarvinnut laittaa se herkku.


Ja löysin äitini virkkaaman liinan, joka on, en tiedä valehtelenko nyt, mutta varmaan 50 vuotta vanha.

Ja tässä on myös äitini tekemä uudempi liina.


Ja viikonloppuna ostin myös narsisseja.


Ja tässä yksi tyttöjen tekemä vanha pääsiäiskoriste, joka pääsi esille roikkumaan keittiön lampusta.Aluksi ajattelin, että en laita paljoa koristeita, mutta kyllä ne lasten tekemät pääsiäiskoristeet on vaan niin ihania, että pakkohan niitä oli jotain esille laittaa.

Mukavaa ja aurinkoista pääsiäisen odotusta kaikille :)


14 kommenttia:

 1. Kauniita lappusia olet virkannut. Ihania pääsiäisjuttuja myös sinulla siellä. Tuo noita tuo muistoja.. ennen pääsiäistä, koulussa teimme tuon tyylisiä ja saimme sitten viedä ne kotiin.
  Mukavaa pääsiäisen odotusta myös sinulle:)

  VastaaPoista
 2. Pidän sinun Kalevala peittosi väreistä. Siitä tulee varmasti upea.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos Saga, katsotaan kunhan saan sen joskus valmiiksi :)

   Poista
 3. Noita on ihana! Voisikohan samanmoisen vaikka virkata?

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Sun mielikuvituksella ja taidoilla varmastikin :)

   Poista
 4. Oi miten ihania neulomuksia, tuosta peitosta tulee kyllä upea♥ Kivaa pääsiäistunnelmaa ja onpa ihana että tuollainen liina on vielä tallella, sillä on jo melkoisesti tunnearvoa! Narsissit on ihania! Minä jäinkin sinulle lukijaksi kun tänne löysin, ihanaa pääsiäisen aikaa sinne♥

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos Päde, kävin vastavierailulla blogissasi ja lisäsin myös listaan :)

   Poista
 5. Kivoja nuo sinunkin Kalevala peittopalaset. Juu suklaataon hamstrattuna. meillä Pohjanmaalla virpojat kulkee vasta pääsiäislauantaina. Me ei olla kotona,mutta lapsenlapsille on varattuna pussukat,jotka jossain välissä saavat.

  VastaaPoista
 6. Odottelen mielenkiinnolla sinun Kalevala-peittoasi, tulee varmaan kaunis. Minäkin meinaan seuraavaksi tehdä virkkaamalla peiton, langatkin jo ostin. Vielä on malli päättämättä, ehkä se on tuo Kalevala.
  Minä en paljon viitsi pääsiäiskoristeita ottaa esille, virpomisvitsat ehkä riittävät ja iso kimppu tulppaaneja.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Sain taas yhden palan valmiiksi ja nyt mietin, että teenkö 20 vai 24 palaa. Isommassa tekisin varmaan muutaman palan tuplana, kun ne jotku palat tuntui niin monimutkaiselta, että jätän suosiolla väliin.

   Poista
 7. Kauniita lappusia on koukultasi tipahtanut, peitosta tulee aikanaan varmasti upea:)
  Kauniita liinoja on äitisi tehnyt ja tuo noita on ihana:)
  Aurinkoista kevättä ja hyvää Pääsiäistä! T: -Satuli-

  VastaaPoista

Kiitos kommentistasi :)