perjantai 3. toukokuuta 2019

Valkoinen toukokuu

Nyt voisi laulaa vähän muunnellusti "valkoinen toukokuu, miksi taaskin tulit...", tänä aamuna meillä oli nimittäin useampi sentti lunta maassa ja kolme astetta pakkasta. Nämä valmiiksi saamani villasukat olisi tietysti ollut luonnollisempaa kuvata tänä aamuna lumen keskellä, mutta ehkä eilen oli mukavampi kuvata, kun ei tuuli tuiskuttanut lunta naamalle.

Nämä on tehty kahdesta valmiiksi raidottuvasta Nalle-langasta, kolmosen puikoilla ja silmukoita oli 56.



Vähän sitä mietin, että tuleeko liian äklöt ja saanko raidat kohdilleen, ja kyllähän nämä aika riemunkirjavat on, mutta melkein sain punaisen langan väritykset oikeille paikoille. Kokoa näille tuli 37.



Vappuna olin vapaalla, mutta munkit jäi tällä kertaa paistamatta, kun ei vanhemmat tyttäret päässeet käymään ja oltiin vain kolmestaan kotona. Vappu-päivänä kävimme mieheni kanssa tutustumassa Liminganlahden Luontokeskukseen ja siellä olevaan Lintutorniin. Sää ei oikein suosinut, vaan vettä alkoi tihuuttamaan sinne mennessä ja lämpötila oli aika lähellä nollaa.

Lintutornille meni ihan kunnon leveä kävelytie, vaikka aikaisemmin on vissiin ollut pitkospuut.






Lintutornissa oli oikeitakin lintubongareita ja olihan niiden välineet eri luokkaa mitä minun. Vähän yritin omallani kuvaa ottaa, mutta eihän sillä saanut kunnon kuvaa edes lähellä olevasta linnusta. No, nyt tiedän mikä menee seuraavalle ostoslistalle. Lintu on siis tuossa keskellä pöheikköä, jos siitä erottaa mitään.





En olisi tunnistanut lintua, mutta kuulin kun viisaammat puhui suokukosta ja sen sitten googlasin ja sehän se oli. Sinne tuli myös opas, joka on siellä pari tuntia päivässä opastamassa, ja siltä saa lainata kiikareita ja sillä oli todella tehokas kaukoputki, millä sai katsoa. Ja siltä kehtasi tällaset ummikotkin kysellä.



Luontokeskuksessa kävimme myös, kun meinasi sadetihku yltyä kunnon sateeksi. Siellä oli paljon tietoa, kuvia ja ääninäytteitä eri linnuista. Oli kyllä mielenkiintoista.



Ei pöllömpää...










Minulla on nyt iltavuoroa useamman päivän ja saan nauttia rauhallisista aamuista. Tänään käytiin koiran kanssa metsälenkki pitkästä aikaa ja siellähän oli kuin talvella konsanaan. Meillä oli kuitenkin oikein leppoisa kävelyreissu, eikä tuiskukaan haitannut kun oli oikea vaatetus. 


Ennen kävelyä laitoin vielä linnuille syötävää, kun oli lintulaudan ympärillä kova kuhina. Laiskoina ei oltu vielä otettu lintulautaa pois, lintujen onneksi.


Tämä on ikkunan takaa otettu kuva, ettei linnut säikähdä. Kovasti oli eri lintuja ja harakkakin kävi ottamassa osansa.

Mukavaa toukokuun alkua kaikille, kylmästä ilmasta huolimatta :)

12 kommenttia:

  1. Aika räväkät värit on sukissa tosiaan, mutta ei ollenkaan pahat. Värikkäiden sukkienkin ystäviä on. :)
    Maa on valkoisena todella ja lisää tulee koko ajan. Kävin aamulla mutkan Oulussa kesärenkailla ja oli melko liukasta, mutta sujui ihan hyvin, kun ei kukaan muukaan hurjastellut vaan kaikki köröttelivät alle nopeusrajoitusten.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Nyt on tullut vähän takapakkia tuossa kevätsäässä :)

      Poista
  2. Limiganlahdessa en olekaan käynyt moneen vuoteen. Kiitos, että muistutit!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Meilläkin eka kerta, vaikka on niin lähellä. Ehkäpä just siksi :)

      Poista
  3. Minusta noi sukkien värit limittyy kivasti yhteen, vaikka onkin raikkaat ja kirkkaat. Villasukkaahan sitä taas tarvitaan!
    Tehän bongasitte komian linnun! Miä en nää lintutornissa koskaan oikein mitään muuta kun maisemia. Johtuu ehkä tornin sijainnista? Ei varmaan minusta...
    Haukku näyttää siltä, kuin olisi lumen keskelle oikein syntynyt. :) Lumikoira hangen keskellä.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kovasti odotellaan postista kameran putkeen lisälaitetta, jospa sitten saisi vähän selkeämpiä ja parempia kuvia. Eihän kuvaajan taidot mitenkään vaikuta asiaan :) :)

      Poista
  4. Minä en ole koskaan nähnyt suokukkoa varmasti mielenkiintoinen reissu . Villasukat jalassa täällä ollaan ja varmasti vielä ainakin muutama päivä. Kivat sukat olit tikutellut.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos Nila :)
      Luonnosta löytyy aina uutta ja ihmeellistä :)

      Poista
  5. Heippa pitkästä aikaa!
    Kaikkea ihanaa on taasen puikoiltasi tipahdellut:)
    Tykkään noiden sukkien väristä, ovat kivan pirtsakat:)
    Aivan mielettömän upeita luontokuvia, myös tuossa alemassa postauksessa:) Noissa maisemissa kyllä mieli lepää ja noiden lintujen puuhasteluita on niin mukava seurata.
    Ihanainen on myös sinun lenkkikaverisi:)
    Ihanaa kevättä sinne ja toivotaan, että pian taasen saadaan lämmintäkin!
    T: - Satuli-

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos Satuli :)
      Huomasin sinun heränneen talviunilta :)

      Poista
    2. Olen tosiaankin "nukkunut" pitkät talviunet:) Jahka tuo kesä tuosta saapuisi, niin pysyisi taasen hereillä:)
      Tänään on jo aurinko näyttäytynyt ja lämpömittarikin kivunnut hyvänmatkaa plussan puolelle:)
      Mukavaa viikkoa sinulle!
      T: -Satuli-

      Poista
  6. Nätit sukat olet tikutellut ja värikin on niin makoisa.
    Kylmää on meilläkin pidellyt ja tuuli on ollut suorastaan jäätävä.
    Leppoisaa tiistaita sinulle :)

    VastaaPoista

Kiitos kommentistasi :)