tiistai 12. maaliskuuta 2013

Haaste Minnalta

Sain jo jokin aika sitten haasteen Minnalta ja lupasin tässä loman aikana yrittää vastata siihen. Ja nyt on loma vietetty ja viimeinen vapaapäivä menossa ennen töiden alkua. Eli en jättänyt ainakaan viime tinkaan. Tällaisia kysymyksiä sieltä haasteesta löytyi:

1.Mikä on kunnianhimoisin käsityöhaaveesi?

Minulla ei ole varsinaisesti mitään tiettyä haavetta käsitöiden suhteen, mutta aikomuksena on ollut että saisin joskus virkattua päiväpeitteen meidän parisänkyyn.

2. Mikä on ollut kunniahimoisin toteutuneista käsitöistä?

Olen aina ollut "huono" tekemään isoja töitä, ei ehkä ole pitkäjänteisyyttä tarpeeksi vaan pitäisi saada nopeasti valmiiksi. Mutta nuorena virkkasin ruutuvirkkauksella ison "seinävaatteen", mikä oli aikamoinen saavutus. Alkuperäinen ohje oli johonkin muuhun kuin virkkaukseen ja siinä lopputulos olisi ollut huomattavasti pienempi.


Tämä virkkaus on kooltaan 90cm x 90cm ja tämä oli meillä aikoinaan seinällä kehystettynä ja tummalla taustalla. Olen monesti miettinyt, että miten tätä voisi "jatkojalostaa".

3.Jos sinulla olisi aikaa ryhtyä tekemään käsitöitä, jääkö joskus aloittamatta, kun ei osaa päättää mitä?

Ei jää aloittamatta, kun yleensä on aina joku mielessä mitä seuraavaksi tehdä.

4. Mitä käsityötä teet mieluiten?

Tällä hetkellä virkkaaminen ja neulominen on aikalailla yhtä mieluisaa. Ja monesti onkin pari käsityötä yhtä aikaa tekeillä, (isoäidin neliötä ja sukkaa), joista voi valita sen hetken mielentilaan sopivaa tekemistä. 

5.Liittyykö ammattisi käsin tekemiseen?

Ei liity ollenkaan, olen kaupassa töissä.

6.Vallitseeko työpisteessäsi (tai missä ikinä välineitä säilytätkään) totaalikaaos vai narskuvanpuhdas säntillisyys? 

Taitaa olla se hallittu kaaos. Langat on aikalailla järjestyksessä, mutta olohuoneessa, missä teen käsitöitä on sitten levällään vähän kaikenlaista lankaa ja ohjetta.

7. Mitä käsityömateriaalia sinulla on varastossa valmiina odottamassa, mutta et ole koskaan tehnyt siitä mitään. Kuinka kauan olet sitä säilönyt? 

Ei taida olla varsinaisesti mitään pitkäaikaisesa säilytyksesä ollutta, ehkä muutama lankakerä, jotka on jääneet käyttämättä. Ja on myös nappirasia, johon olen kerännyt nappeja "poistuvista" vaatteista ja nappeja tarvitsen aika harvoin.

8.Millaisessa mielentilassa teet käsitöitä? Korskuen kohti kunniakasta lopputulosta kaamealla faartilla? Nautiskellen, rauhoittuen? Miten?

Käsitöitä tulee tehtyä sohvalla rauhassa usein telkkaria katsoen tai radiota kuunnellen.

9. Nyt alkaa mielikuvitus loppua näiden kysymysten kanssa, mutta oletko sinä keksinyt joskus mielestäsi jonkun aivan uuden idean tai toteutustavan käsitöissäsi?

Eipä ole tullut keksittyä.

10.Minkä kouluarvosanan antaisit käsityötaidoillesi?

Olen aina ollut sellainen keskitien kulkija eli taitaa se olla kahdeksan se minun numero.

11. Mikä on sinulle rakkain jonkun muun tekemä käsityö?

Oma äitini on tehnyt niin paljon käsitöitä, että todella hankala valita jotain tiettyä, mutta laitan tähän kuvan hevosvillapuserosta, jonka äitini teki noin kymmenisen vuotta sitten vanhimmalle tytölle, kun tämä oli ala-asteella.


Ja nyt tämä pusero on ollut ahkerassa käytössä nuorimmaisella tytöllä. Minulla oli itselläkin pikku tyttönä melkein samanlainen äitini tekemä valkoinen heppapusero ja se oli kyllä mieleinen.


Tämä kuva tulikin isona, kun kopioin sen eri paikasta, mutta tämä on nuorimmaiseni tekemä joululiina ehkä eka-tokaluokalla, ja tämä on myös ollut mielestäni ihana.Nyt minun kuuluisi keksiä 11 uutta kysymystä ja laittaa tämä haaste eteenpäin viidelle.
En aio keksiä uusia kysymyksiä, nämä olivat niin haastavat, että "laitan vahingon kiertämään" ja nämä eteenpäin. Haasteen heitän seuraaville:
Pärrelle Pärren Puikoille
Suppikselle Onnen ihania silmukoita-blogille
Outille Outin oikein nurin-blogille
Lankakeijulle Silmukkasatuja-blogille
Nipille Taimitarhaan

Kyllä se kevät sieltä tulee, vaikka tänä aamuna meillä olikin huikeat -26 mittarissa. Mutta nyt taas aurinko paistaa ja lämmittää, että mittari näyttää alle kymmentä jo. Huomenna alkaa arkinen aherrus, mutta kyllä tällä lomanvietolla jaksaakin.
Aurinkoisia päiviä toivotellen :)

6 kommenttia:

 1. Kiitos haasteesta, otan sen vastaan! :) Näpyttelen vastauksen tässä lähiaikoina! :)

  VastaaPoista
 2. Kiitän minäkin haasteesta ja lupaan vastata siihen lähiaikoina =).

  VastaaPoista
 3. Heii :) Näpyttelin vastauksen haasteeseen, saa tulla tsekkaamaan :)

  VastaaPoista
 4. Kiitos haasteesta! Yritän vastailla kysymyksiin viikonlopun aikana.

  VastaaPoista
 5. Tuo hevospaita on upea ja virkattu seinävaate myös !

  VastaaPoista
 6. Kiitos Virpi elämäni ensimmäisestä blogihaasteesta :-)
  Alan tästä näpytellä vastauksia....

  VastaaPoista

Kiitos kommentistasi :)