sunnuntai 10. maaliskuuta 2013

Lomailua

Kohta rupeaa olemaan talviloma vietetty, mutta ihanuuksien ihanuus, maanantai ja tiistai on vielä vapaapäiviä. 

En ole mikään jääkiekon ystävä, mutta loma aloitettiin jääkiekko-ottelulla. Käytiin nimittäin katsomassa kummipojan ottelua, kun tämä pelaa A-pojissa. Onhan se jo aikamiesten touhua ja hyvinhän se kummipoika pärjäsi, teki yhden maalin ja syötti yhden. Ja olihan se mukavaa vaihtelua itsellekin.

Kotona touhuttiin kaikenlaista, mitä ei normaalina arkena jouda tekemään. Vaatehuoneesta kävin läpi vanhempien tyttöjen vanhoja vaatteita ja niin sai nuorimmainen taas "uusia" vaatteita käyttöönsä.
Yhtenä päivänä saatiin tehtyä nuorimmaisen kanssa viidensadan palan palapeli, jonka tyttö sai joululahjaksi. Ja olihan siinä keskimmäinenkin välillä tekemässä, kun odotteli hiusvärin vaikutusta.


Kuvan takana näkyykin meidän laskettelumonoja ja kypäriä, kun olimme seuraavana päivänä lähdössä Syötteelle laskettelemaan. Ja niinhän siinä kävi, että se oli juuri se pahin lumimyräkkäpäivä mikä sattui kohdalle. Rinteet oli pehmeällä lumella ja lunta satoi ja tuuli oli kova eli ei mikään mukava päivä laskettelulle. Mutta meillä lasketteluun kuuluu aina myös makkaranpaisto.


Nuotiolla mustuneiden makkaroiden syönti kuuluu asiaan. Kotimatkalla jouduttiin Oulun ohi ajamaan keskustan kautta, kun oli ne lumimyräkän aikaansaamat pahat kolarit moottoritiellä. Ja olihan se ajokeli todella huono.

Eilen oli tytöillä karkkipäivä eli makeaa mahan täydeltä, kun tein suklaafondueta.


Seuraavalla kerralla pitää kyllä muistaa laittaa jotain raikastakin dipattavaa, kun näillä eväillä lähti aika äkkiä makian nälkä.

Ja joka aamu tuli ulkoiltuakin, kun kävimme pitkän kävelylenkin koiran ja miehen kanssa.


Tässä olemme moottorikelkan jäljillä. Tuolla reitillä on kiva käydä, kun koira saa juoksennella vapaasti jos ei ole muita kulkijoita. Tänään sattuikin tässä melkein jo kodin lähellä tulemaan vapaana juossut koira vastaan ja tunnistettiin se nuorimmaisen kaverin koiraksi. Se seurasi meitä pihaan ja antoi lopulta kiinni, että sain vietyä sen sitten omaan kotiinsa. 

Tietysti tuli myös tehtyä käsitöitä, mutta mitään ei ole valmiina. Pitempiaikainen peiteprojekti etenee tasaiseen tahtiin ja yksi uusi neulonta on päässyt alulle. 

Tänään menemme taas katsomaan kummipojan jääkiekko-ottelua iltapäivällä ja huomenna alkaakin lapsukaisilla jo arki.

Oikein ihanaa ja aurinkoista tulevaa viikkoa kaikille :)
5 kommenttia:

 1. Teillähän oli kiva loma ja nyt olet varmasti pirteä ja valmiina työviikkoon :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Täytyy myöntää, että ei ole ollut työasiat mielessä ollenkaan eli loma on tehnyt tehtävänsä :)

   Poista
 2. Suklaafondue kuulostaa herkulliselta. Joskus pitää kokeilla. En ole juustosellaistakaan tosin syönyt kuin kerran 70-luvulla;) Se oli kyllä oikein Sveitsissä :)

  VastaaPoista
 3. Kylläpä on ollut mukavalta kuulostava loma. Minulta löytyisi kaksikin fondue-pannua, mutta kumpaakaan ei ole koskaan käytetty. Pitäisi varmaan joskus testata, vaikka tuollaisella suklaa-fonduella.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Tuohon suklaafondueeseen kannattaa todellakin ottaa myös jotain raikasta dipattavaa esim. hedelmiä. Ja suosittelen myös testaamaan juustofondueta, kun on pannukin valmiina :)

   Poista

Kiitos kommentistasi :)