sunnuntai 1. maaliskuuta 2015

Leivontaviikonloppu

Viikolla sain muutaman ihanan inspiksen leivontaan ja hetihän niitä piti sitten kokeilla. Eilen oli makean vuoro ja sen tekemisen innostus lähti oikeastaan töistä. Työkaverin kanssa oli juttua sellaisesta kakusta kuin Tres Leches ja sitä heti googlettamaan ja löytyihän siitä monta eri versiota. Ja omani on tietysti taas mukaeltu versio tästä ohjeesta. Ohjeesta poiketen käytin tavallista vehnäjauhoa ja tavallista sokeria, ja koska en ollut kuullutkaan evaporoidusta maidosta, niin sen tilalle laitoin vanilliinikastiketta, mitä oli myös meillä töissä käytetty.


Tässä vaiheessa totesin, että olisi ollut järkevää käyttää kakkuvuokaa, siitä olisi saanut kumottua tämän kätevästi pois.


Mutta ei, minä tein piirakkavuokaan ja siitähän se kakku ei lähde helposti irti. Niinpä jouduin soveltamaan ohjetta ja laittamaan kostutuksen pikku hiljaa tässä samassa vuoassa.


Päälle laitoin kermavaahtoa ja kotimaisia pakastevadelmia ja -mustikoita.


Tällainen ihanuus siitä tuli ja oli kyllä vaivan arvoinen, tulee varmasti tehtyä muulloikin.

Tänään oli sitten suolaisen vuoro ja tällä kertaa leivoin pitkästä aikaa leipää. Tämän vuohenjuusto-luumuleivän näin jossain televisio-ohjelmassa ja hyvän ohjeen löysin täältä. Tykkään paljon vuohenjuustosta ja sen lisäksi leivässä on luumua ja pähkinää, todella makoisa yhdistelmä.


Tässä leivässä ei tarvi muuta päälle kuin vähän levitettä, makua on muutenkin. 

Tässäpä minun viikonlopun käsityöt, kun pitää käden takia vähän rajoittaa oikeita käsitöitä. Neulominen ei niin tunnu kädessä, mutta virkkauksessa kädellä tulee jokin kiertoliike, mikä heti tuntuu kyynärpäässä.

Mukavaa maaliskuun alkua kaikille :)

7 kommenttia:

 1. Näyttävät niin herkulliselta molemmat!

  VastaaPoista
 2. Vesi herahtaa kielelle kuvia katsellessa!

  VastaaPoista
 3. Kiva kun jaksaisit kokeilla tres leches! Evaporoitu maito saat etnokaupoista, tai voit tehdä itse keitämällä täysmaitoa niin pitkä, että noin puolet häviä (evaporoitu maito on maito mista on poistettu vesi, tai veden määrä on vähenetty). Maissi jauho antaa kakkulle sen tyypyllinen maun ja suositellen, että ensi kerrällä kokeillet maissijauhojen kanssa. Ihastut vielä enemmän :-)

  VastaaPoista
 4. Nam, onpa herkullisen näköistä :)

  VastaaPoista
 5. Hyvältä näyttää leipomukset ja edellisen postauksen raitasukat kävin myös ihastelemassa.

  VastaaPoista
 6. Onpas herkullisen näköisiä leipomuksia. Tuommoista leipää pitää kokeilla.

  VastaaPoista
 7. Onpas herkullisen näköisiä leipomuksia. Tuommoista leipää pitää kokeilla.

  VastaaPoista

Kiitos kommentistasi :)