torstai 5. marraskuuta 2015

Eka hypistelymuhvi

Keskimmäinen tyttäreni aloitti työharjoittelun muistisairaiden vanhusten parissa ja siitä inspiroituneena halusin kokeilla hypistelymuhvin tekoa. Niitähän on nyt ollut paljon eri blogeissa ja muun muassa Matleena on tehnyt useita. Tässä syksyn aikana oli paikallislehdessäkin juttua aiheesta ja olin ottanut talteen tuon lehden, ihan vain varmuuden vuoksi. 

Lehden ohjeella sitten rupesin tekemään muhvia eli yhteensä 100 silmukkaa ja lankana oli pääsääntöisesti seiska veikkaa. Mulla oli puikkoina neloset ja ehkä sen takia tästä tuli aika reilun kokoinen.


Koristeeksi laitoin joskus kokeilumielessä virkkaamiani kukkia, napin ja helmen.Napin ja helmen väliin pujottelin toiselle puolelle eri kokoisia helmiä, jotka on tukevassa kengännauhassa. Ja lisäksi tuollaiset virkatun ja neulotun hypisteltävän "lärpäkkeen". Tuota "karvalankaa" on täysi kerä, enkä todellakaan muista miksi ihmeessä olen sitä joskus ostanut. Ollut varmaan tarjouksessa :)

Tänään tytär vei muhvi mukanaan töihin, toivottavasti on jollekin kelvannut :)

Eilen tein toisen havukranssin, joka on tarkoitus antaa appiukolle isänpäivänä. Jätin sen kranssin tuohon takapihan kuistille yöksi ja aamulla katselin sitä ihmeissäni. Yksi marjakoriste oli hävinnyt ja toista oli lintu käynyt nokkimassa. Ei auttanut muu kuin laittaa se muovipussin suojaan, että säilyy ehjänä sunnuntaihin. Pitää muistaa vaan vähän korjailla sitä ensin.

Tänä aamuna meillä oli kivan pirtsakka pakkanen, viisi astetta miinuksella. Mukavaa loppuviikkoa kaikille :)

5 kommenttia:

 1. Hieno muhvi! Minulta ne ovat vielä kokeilematta.

  VastaaPoista
 2. Upea muhvi, tuota on varmasti mukava hypistellä.

  VastaaPoista
 3. Kiitos! Tämä oli mennyt sellaiselle henkilölle, jolla on aina kylmät kädet, joten nyt ainakin lämpöä riittää. Toivottavasti hypistelystä tulee muutakin virikettä :)

  VastaaPoista
 4. Olen nähnyt hypistelykirjoja yhdessä senioritalossa. Ne ovat todella kauniita, mutta tämä muhvijuttu on mielestäni lämpöisempi jo pelkkänä ajatuksena. Hyppysiä kun paleltaa, sen kun työntää ne muhviin ja kas, kaikkea kivaa ja ihanaa hypisteltäväksi ja muisteltavaksi.

  VastaaPoista
 5. Kaunis muhvi ja kivoja virikkeitä olet kehitelyt. Tuollaiset efektilangat ovat mainio lisä muhviin, niissä on erilainen tuntuma iholla.

  VastaaPoista

Kiitos kommentistasi :)