sunnuntai 1. toukokuuta 2016

Jotain virkattua

Lankapaasto loppui eilen ja viimeisenä rutistuksena sain valmiiksi virkatun liinan. Minulla oli onneksi pari vapaapäivää tässä ennen viikonloppua ja aika tiiviisti istuin ne päivät virkkaamassa. Ja eilen vielä ennen töitä loppukiri ja sainhan sen vihdoin valmiiksi.


Ja kaikkihan ei mennyt ihan putkeen tässäkään virkkuussa. Olin melkein puolessa välissä, kun huomasin että keskiosan ruuduissa oli yhden ruudun heitto, mutta enpä ruvennut enää purkamaan. Ja tuskinpa kukaan sitä huomaa normaali käytössä.Mukava oli pitkästä aikaa virkata tällaista liina ja todellakin pitkästä aikaa, koska tämäkin käyttämäni lanka oli todella vanhaa. Vai mitä mieltä olette?


Löysin kaapistani useampia virkkuulankoja ja niitä olisi kyllä tarkoitus tuhota nyt enempikin. Niin, virkkuukoukku oli tässä kokoa 1,5 ja lankaa kului 90 grammaa.


Ja kun vanhoista puhutaan, niin ohjekin oli sellaisesta lehdestä kuin Kauneimmat käsityöt -Virkkaa kotiin 2 vuodelta 1981. 

Aurinkoista Vappua kaikille, minulla menee ilta työn merkeissä :)

8 kommenttia:

 1. Ompa kaunis liina.
  Tänään on aurinko meitäkin hellitellyt

  VastaaPoista
 2. Ihana Retroliina! Langan ja ohjeen vuoksi voi kai sanoa retroksi:) Minullakin on kaapissa tuota samaa lankaa, milloinhan innostuisin virkkaamaan...

  VastaaPoista
 3. Todella nätti ja isotöinen! Siitä on aikaa, kun itse olen ruutuvirkannut, se voisikin olla aika rauhoittavaa käsityötä.

  VastaaPoista
 4. Oi, miten kaunis ja hempeä liina.

  VastaaPoista
 5. Kaunis liina. Olisikohan tuo lanka peräti 1970-luvulta?

  VastaaPoista
 6. Enpä ol eminäkään pitkääääään aikaan virkannut ruutuja - olisiko liian kurinalaista minun luonteelleni? Tiedä tuosta, mutta kaunis on liinasi.

  VastaaPoista
 7. Vanhassa vara parempi, vai miten se nyt menikään. Ihana liina!

  VastaaPoista

Kiitos kommentistasi :)