tiistai 4. huhtikuuta 2017

Ei tullut huivia (Tarjalle lukukielto tästä eteenpäin)

Viime syksynä kävimme ystäväni kanssa Oulussa Kädentaitomessuilla ja ystäväni sai valita mieleisensä langan, mistä lupasin kutoa hänelle syntymäpäivälahjan. Syntymäpäivä on vasta kesällä, mutta aloittelin jo hyvissä ajoin tekemään lahjaa.  Langaksi valikoitui paksu Katia art wool, jota neuloin kasin pyöröpuikoilla. Yleensä teen ohjeen mukaan ja mieluummin lähellä ohjeen lankaa. Nyt kuitenkin sovelsin aikalailla.


 Ohje oli Novitan kevät 2013 -lehdessä ja oikeastaan otin palmikon mallikuvion viereiseltä sivulta kuin mitä itse lopputuloksen ohje oli, koska ohjeen mukainen mallikuvio olisi ollut liian leveä. Kun olin saanut tuon pitkän kaistaleen tehtyä, ajattelin että tuokin olisi jo mennyt huivina, mittaa oli nimittäin noin 120 cm. Siinä pitikin vähän aikaa miettiä, että miten jatkaa. Lopulta seurasin ohjetta ja hyvä tuli. Tai oikeastaan hieno tuli, olen oikein tyytyväinen lopputulokseen.


Tekele takaapäin. Helma kääriytyy vähän rullalle, mutta ei se oikeastaan haittaa, sopii mielestäni siihen. Ensin meinasin, että virkkaan reunaan kiinteitä silmukoita, mutta sitten ajattelin että se menee liian jäykäksi.


Ja ponchohan siitä lopulta tuli ja oikeastaan juuri sopivan mittainen. Ystäväni nimittäin messuilla katseli jotain erilaista "lämmikettä", mitä voisi töissäkin pitää ja sellainen tästä sitten tuli.


Kauluksessa on helmineuletta ja eteen tuli koristeeksi virkatut ympyrät "nappeina". Painoa tälle tuli yhteensä 373 grammaa, josta saan Lankapaastoon 253 grammaa, olin nimittäin ehtinyt aloittaa tämän kutomisen ennen lankapaaston alkua. 

Nyt täytyy ruveta valmistautumaan töihin lähtöön, joten toivottelen mukavaa ja aurinkoista huhtikuun alkua kaikille :)




4 kommenttia:

  1. Mukava ja lämmin lahja ystävällesi :)

    VastaaPoista
  2. Kauniit värit ja malli!
    Mukava hartioiden lämmittäjä.

    VastaaPoista
  3. Ihana Lahja Ystävälle! Nyt näkyy Lankapaastolaistenkin albumissa.

    VastaaPoista
  4. Kiitos, tämä olikin ihan täsmäneule :)

    VastaaPoista

Kiitos kommentistasi :)