torstai 1. kesäkuuta 2017

Viimeiset lankapaastoon

Eilen loppui Seijasiskon pitämä lankapaasto ja täytyy myöntää, että aika vähäiselle jäi mun tekemiset sinä aikana. Kolmen kuukauden aikana sain valmiiksi kahdet villasukat ja kaksi vähän isompaa työtä. Mutta... ainakin lankapaasto piti, enkä ostanut tuona aikana yhtään uutta lankakerää.

Viimeiseksi sain eilen illalla pääteltyä tällaiset villasukat.


Tässä olen käyttänyt kahta erilaista Nalle-lankaa, toinen ainakin oli Taikaa, toisesta en ole ihan varma, kun vyöte oli hukassa. Ihan perussukat kolmosen puikoilla ja koko 37.


Varressa tein raitoja tasaisesti, mutta kärjessä tein vain muutamat raidat tuolla missä on vihertävää sävyä. Muuten langoissa oli tosi lähellä tuo punertava sävy, ettei aina erottanut kumpi lanka on kyseessä.

Näille tuli painoa yhteensä 70 grammaa, joten yhteispaino Lankapaaston töihin tuli 492 grammaa. Ei todellakaan mitään päätähuimaava lopputulos. 

Viikonloppuna meillä olisi juhlia tiedossa. Parit lakkiaiset käydään vierailemassa lauantaina ja sunnuntaina olisi meidän keskimmäisen tyttären valmistujaiset lähihoitajaksi. 


Tuollaisia marenkimuruja olen tehnyt pikkuleiviksi juhliin ja vielä pitäisi suolaista ja makeaa kakkua väsätä ennen sunnuntaita. 

Tänään kävin hakemassa puutarhalta pari roikkuvaa kukkaa ja orvokkeja pataan laitettavaksi, kun ne orvokit on ne ainoat kukat jotka pärjää tässä meidän Suomen suvessa. Amppelikukat vein vielä varaston lämpimään, ettei ne ihan kuoleennu noissa hetkittäisissä raekuuroissa, mitä on tullut pitkin päivää. Ei oikein tiedä itkeäkö vai nauraako.

Kaikesta huolimatta ihanaa kesäkuun alkua kaikille :)
6 kommenttia:

 1. Ihan hyvä lopputulos Lankapaaston kulutukselle ja miten kaunis tämä sukkapari! Onnea tyttärelle!

  VastaaPoista
 2. Mitä nämä marenkimurut pitävät sisällään? Reseptiä kehiin, pliis!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Tämä on kuule pongattu Kalevasta ja murotaikinan päälle koloon laitetaan lemon curdia, paistetaan 160 astetta 15-20min.
   Sitten marenkia päälle ja 175 astetta 5-8 minuuttia.

   Poista
 3. Oikein paljon onnea valmistuneelle!

  VastaaPoista
 4. Onpa niin tyttömäisen kauniit sukat!
  Olipa kiva tapaaminen aamulla, taidetaan siis olla melkein naapureita. :) Minä olen varmaankin eka kertaa blogissasi, mutta tulen kyllä toistekin vaikka blogien seuraaminen on jäänyt minulla aika vähäiseksi aiempaan verrattuna.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Itse olen sun blogia seurannut ja tiennyt, että asutaan samalla paikkakunnalla. Siinä jo jutellessa ajattelin, että voisitko olla Matleena, mutta piti kuitenkin käydä blogissa varmistamassa asia :)

   Poista

Kiitos kommentistasi :)