sunnuntai 5. elokuuta 2018

Kesän käsityöt

Mietin vähän aikaa, että voinko laittaa otsikon monikossa, mutta kyllä, sukat olen saanut kesän aikan valmiiksi :)
Kesäkuun alussa aloitin tekemään Niina Laitisen Villasukkien vuosi -kirjasta Kiertolaisia ja heinäkuun lopussa sain ne valmiiksi. Kesä on todellakin mennyt muuta touhuillessa ja käsityöt jäänyt vähemmälle.


Lankana näissä sukissa on harmaa Nalle, mitä jäi tekemästäni Hailuotolaisesta. Ja nyt ei enää ole sitä lankaa kuin pienet nöttöset.


Tein kolmosen puikoilla ja kokoa näillä on 38. Ja nuorimmaiselle juuri sopivat.

Heinäkuun lopulla vietettiin useampi päivä Tahkon lähellä vuokramökissä ja mikä siellä oli ollessa, kun mökissä oli ilmalämpöpumppu viilentämässä ja ulkona yli kolmekymmentä astetta lämmintä. Siellä sain minäkin luovuttua talviturkistani.Kaikki kolme tytärtä saatiin mökille mukaan, mikä olikin hieno juttu. Miehen kanssa ollaan sen verran aamuvirkkuja, että yhtenä aamuna lähdettiin kahdestaan Tahkolle kiipeämään portaita pitkin ylös mäen päälle. 


Rappusia riitti 800 metriä kiivettäväksi, mutta itse nousu oli 180 metriä. Hiki olisi varmaan tullut viileämpänäkin päivänä ja nyt oli kyllä voittajafiilis, kun ylös pääsi. Mutta hienot oli maisemat.


Ylhäällä jouduttiin vielä jonkin matkaa kävelemään ennen kuin päästiin siellä olevaan ravintolaan. Ja sieltä menikin sitten rinnehissi alas, niin ei tarvinnut enää portaita pitkin laskeutua.

Kotipihalla on jonkin verran vielä kasveissa eloa, punaista viinimarjaa on ainakin kypsynyt.


Ja nyt kun saatiin vihdoin sateitakin tänne, niin jospa muutkin tässä vielä elpyy. Omenaa ainakin on tulossa hyvin.


Minulla on vielä viikko lomaa jäljellä ja se menee aikalailla makuuhuoneen remontissa. Meillä onkin kaikki muut makuuhuoneet remontoitu pikku hiljaa, mutta omalla ei ole ollut niin kiirettä. Nyt kuitenkin kaksikymmentä vuotta vanhat kukkatapetit saa väistyä uuden tieltä.

Tulevalla viikolla alkaa varmaan monessa perheessä viimeistään normaali arki, kun koulut alkaa. Niin meilläkin lähtee nuorimmainen naapurikaupunkiin opiskelemaan lähihoitajaksi ja joutuu opettelemaan aikaiset aamut ja bussilla kulkemisen.

Mukavaa elokuun alkua kaikille :)

10 kommenttia:

 1. Oi mitkä maisemat tuolla Tahkolla onkaan! Ihana lomapaikka vaikuttaa olevan. Minä en ole siellä koskaan käynyt, aina vain huristeltuvohi jommalta kummalta sivulta, mutta nyt panen mieleeni, niin jospa sinne joskus pääsisi. Meillä taitaa kaikki kuivaa pystyyn, näyttää, ettei tämä sade riitä vielä alkuunkaan kasveja virkistämään.
  Mukavia loppuloman päiviä makuuhuoneen ilmettä muutellessa!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Ollaan oltu jo ainakin kolme kertaa Rinnepelto Lomamökkien mökeissä ja ollaan kyllä tykätty :)

   Poista
 2. Hienot kuvat ja voi mitkä maisema on varmasti tuolta huipulta! On siinä melkoinen kipuaminen:) Ihana on tuollaisessa paikassa mökkeillä! Hienot sukat tuli, leppoisaa loppulomaa ja mukavia remonttihetkiä♥

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kyllä oli hienot maisemat, ehkä vähän raittiimmalla ilmalla olisi nauttinut vielä enemmän :)

   Poista
 3. Nätit ja kivan malliset sukat olet tikutellut, mulla puikot ovat olleet laatikonpohjalla piilossa. Toivottavasti tikutteluinto kohta iskee.
  On teillä ollut kiipeäminen.. mutta vaivanpalkaksi näitte huikeat maisemat :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos Tuta, ehkäpä syksyn tullen taas tulee puikkoihin vauhtia :)

   Poista
 4. Panin puikot kesälomalle toukuun alussa. Olkoot vielä lepoasennossa. Meidän kesämatka odottaa vielä toteutumistaan. Tekisi minunkin mieleni järven rannalle. Meidän vieressä ei ole kuin meri ;(

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kesällä on niin paljon muutakin puuhailua, että voi hyvinkin lepuuttaa puikkoja. Järvimaisemat on kyllä hienoja kesällä, mutta meren äärellä kasvaneena sydän sykkii merelle :)

   Poista
 5. Onhan nää helteet vähän hidastaneet neulomista, vaan eivät täysin lopettaneet.:) Ja onhan sitä kesällä varmaan muutenkin enemmän muuta tekemistä.
  Aikamoinen kiipeäminen helteellä.
  Nyt on ainakin täällä niin viileä, että varpaita palelee, kun on paljasjaloin. Minulla vasta loma alkoi. :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Mukavaa lomaa sinulle :)
   Loma on aina loma, olkoon sää minkälainen tahansa :)

   Poista

Kiitos kommentistasi :)