sunnuntai 26. elokuuta 2018

Omenata, omenata, omenata sulle

Meillä on todellakin kaksi omenapuuta ja kumpaankin on tullut ihan mukavasti omenoita. Kuivan kesän jäljiltä omenat on jääneet aika pieniksi, mutta lämmön ansiosta ne rupeaa olemaan hyvinkin jo kypsiä. Monesti on joutunut odottamaan myöhäsempää puuta paljon pidemmälle syksyyn, ennen kuin ovat kypsyneet.

Mieheni syntymäpäivä on tulevalla viikolla ja perinteitä jatkaen leivoin omenapiirakan. Tällä kertaa kokeilin amerikkalaista omenapiirakkaa eli apple pie -piirakkaa. 


Sinänsä helppo tehdä, mutta nättiä en siitä millään saanut. Pidin ohjeen mukaan päällikantta vähän aikaa pakkasessa, että se olisi helpompi laittaa, mutta oli ehkä liian kauan ja halkeili sitten.


Vähän laitoin tomusokeria pinnalle ja kyllähän se tuntui maistuvan.


Varsinkin paksun vaniljakastikkeen kera.

Ja koska omenoita riittää, niin meillä kävijät saavatkin aina pussillisen omenoita mukaansa :)

Syksyistä, mutta lämmintä tulevaa viikkoa kaikille :)

6 kommenttia:

  1. Onpa herkullisen näköinen piirakka! Eikä yhtään haittaa, vaikka vähän repeilikin. :) Meillä on kai joku tauti omenissa, mikä mätä lie, kun kaikki ovat sisältä enemmän tai vähemmän ruskeita. Päältä päin kyllä ihan kauniita. Ei ole saatu selville, mikä se on ja onko pysyvä vai vain yhden vuoden vitsaus.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos Matleena :)
      Onpa harmi, kun on tauti iskenyt omeniin. Omenapuitten kanssa saa kyllä joka vuosi arvuutella, että tuleeko omenia vai ei.

      Poista
  2. Tätä täytyy kokeilla! Meilläkin on tasan kaksi omenapuuta, joist atoisen omenat ovat happamia. Passaavat piirakkaan. Katsotaan, miten minä saan taikinan repeämään ;)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kannattaa kokeilla, oli se sen verran hyvää :)

      Poista
  3. Eka omenapiirakka on aina herkkua. Tuo näyttää minusta tosi hyvältä. Meiän 2 omenapuuta on vielä pieniä ja omenoita aika vähän. Hyvä puoli on se, että ei tarvii kerätä huonoja maasta. Huono puoli on se, että ei niitä kyllä jää mihinkään piirakoihinkaan. :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Aika tekee tehtävänsä, muutaman vuoden päästä tulee jo kunnon omenasato :)

      Poista

Kiitos kommentistasi :)