perjantai 29. maaliskuuta 2019

Lomailua

Olen ollut nyt tämän viikon talvilomalla yhtäaikaa mieheni kanssa. Loman aluksi käytiin viemässä Maisa-kissa takaisin keskimmäiselle tyttärelle Tornioon. Maisahan oli meillä reilun pari viikkoa hoidossa ja kun lääkekuuri loppui ja saatiin kauluri otettua siltä pois, niin olihan se ihan eri kissa. Kiipeili joka paikassa ja vietti aikaa meidän seurassa. Hyvin olisi voitu pitää Maisa vielä pidempäänkin, mutta olihan se kuitenkin onnessaan kun pääsi takaisin omaan kotiin. Niin kuin oli emäntäkin.


Alkuviikosta kävimme päiväreissun Raahessa vanhempieni luona ja tehtiin turistikierros katsastamalla seudun kirkot. Ajettiin "maisematietä" Lumijoen kautta


ja Raahessa käytiin tietysti katsomassa Raahen kivikirkko


ja Saloisten vanha kirkko


Lomalla meinaa aina aika käydä vähiin ja meni useampi päivä ennen kuin hoksasin, että en ole tehnyt yhtään mitään käsityötä. Ja nyt kun Maisakin oli mennyt takaisin kotiinsa, niin ei sen puoleenkaan ollut esteitä käsityön tekemiseen. Niinpä sain vihdoin jatkettua aikaa sitten aloitettua makramee-työtä. Ohje on Makrameen maailma -kirjasta ja tietysti sopivasti sovellettuna. Muutamat solmeilut tein jo toisetkin kerrokset loppuun, ennenkuin hoksasin että miten se oikeasti olisi pitänyt mennä. Mutta enpä ruvennut purkamaan, kun omalle seinälle tuli.


Kokoa tälle tuli 80x100 ja tähän mennessä isoin makramee-työ mitä olen tehnyt. 


Käytin tähän Lankavan Paulina-punoskudetta ja meni vajaa kaksi kerää.


Olen tosi tyytyväinen lopputulokseen ja saatiin laitettua (=mies laittoi) se vihdoin makuuhuoneen seinälle. Tuossa Makrameen maailma -kirjassa on kivasti erilaisia ohjeita ja ohjeet myös erilaisille solmuille, suosittelen jos on yhtään kiinnostusta solmeiluun.

Tänään on ollut aamusta lähtien plussan puolella lämpötila, taisi käväistä jopa seitsemässä asteessa, mutta nyt on enää neljä astetta ja todella kova tuuli. Ja nyt näyttäisi myös satavan vettä, mikä tietää tietysti lumelle kyytiä.

Mukavaa maaliskuun viimeistä viikonloppua kaikille :)

10 kommenttia:

  1. Komeita ovat kuvaamasi kirkot, mutta tuo makrameetyösi on tosi kaunis. Tuntuu uskomattomalta, että solmujen avulla saa tuollaisen lopputuloksen.

    VastaaPoista
  2. Ihana makramee työ! Tosi hieno kuviointi. Tulee ihan joku perinnekäsityö mieleen. Ehkä se onkin :)
    Vaikuttavan näkösiä kirkkoja teiän reitillä.
    Maisa oli varmaan ikionnellinen, kun kauluri lähti. Meillä oli aiemmin aina kissoja hoidossa. Sitten niitä ei aikoihin näkyny ja alko tuntumaan tosi tyhjältä. Sitten muuttikin Merri meille :)

    VastaaPoista
  3. Kiitos Sartsa :)
    Meillä on onneksi koira, niin ei tarvi haikailla niin Maisan perään :)

    VastaaPoista
  4. Aivan upea makramee työ. Taitaa kestää aika kauan ennenkuin tällainen on valmis .

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos Nila :)
      Loppujen lopuksi kun keskittyi työhön, niin siinä ei kauan mennyt kun valmistui.

      Poista
  5. Saloisten kirrko on minulle ouluto, mutta muissa olen piipahdellut ;)
    Makrameeta en ole ikinä tehnyt. Osaisinkohan?

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Ja sinäkö et osaisi :) Suosittelen kokeilemaan, makrameella voi tehdä kaikkea kivaa, tuossa Makrameen maailma -kirjassa on esim. ohjeita kukka-amppeleihin.

      Poista

Kiitos kommentistasi :)