sunnuntai 2. kesäkuuta 2013

Ylppärikaakkuja

Niin se on lomaviikko mennä hurahtanut ihanassa hellesäässä. Alkuviikosta tuli oltua enempikin ulkona ja pihalla, kun laitoin kesäkukkia terassille ja pihalle, mutta loppuviikko tuli oltua enimmäkseen sisällä leipomishommissa ja siivoillessa. 

Näin kesän kunniaksi leivoin tietysti mansikkatäytekakun. Täytteeksi laitoin mansikkahilloa, tuoreita mansikoita, kermavaahtoa ja appelsiinituorejuustoa. On todella hyvä yhdistelmä.


Ja koristeeksi tietysti kotimaisia mansikoita.

Toiseksi täytekakuksi leivoin kinuskitäytekakun Kinuskikissan ohjeella ja kinuskitäytteeseen lisäsin kotimaisia pakastevadelmia. Olihan se metsästäminen, että löysin niitä kotimaisia vadelmia, mutta sinnikkyys palkittiin lopuksi. Sekin oli oikein mainio yhdistelmä.


Sitten vielä tein juustokakkuja useamman, joista tässä yksi oma lemppari eli mangojuustokakku.Vaikka laitoin koristeet vasta aamulla, niin juustokakun kiille oli sellaista, että se sulatti koristeet melkein kokonaan... Eipä ollut tarjottaessa enää niin hyvän näköinen. Yksi juustokakku jäi kokonaan aloittamatta, mutta sen laitoin pakkaseen odottamaan seuraavaa tarvetta.

Olihan niissä juhlissa laittamista ja värkkäämistä, mutta oli kyllä ihanat juhlat. Sääkin suosi meitä, vaikka oli luvattu lauantaille ukkoskuuroja, niin eipä onneksi näkynyt eikä kuulunut. Lämmintä riitti ja aurinko paistoi, niin pystyi hyvin olemaan terassilla ja pihallakin, niin oli vähän  väljempää.


Tämän tyttö sai palkaksi kolmen vuoden uurastuksesta ja siitä se uurastus sitten jatkuu. Ensi viikolla olisi kahdet soveltuvuustestit/haastattelut opiskelupaikkoihin, mutta sen jälkeen ansaittu viikon loma kaverin kanssa Italiassa. 

Täytyy myöntää, että onhan tämä ollut kuitenkin täydellinen lomaviikko, ei ole työasiat käyneet pienessä mielessäkään. Huomenna olisi vielä vapaapäivä ennen töiden aloittamista eli loiva aloitus työrintamalla. Ja toiveissa vähän vesisadettakin.

Oikein ihanaa kesäkuun alkua kaikille :)

5 kommenttia:

 1. Lämpimät onnittelut sinnekin elämän suuren merkkipaalun saavuttamisesta! Nyt kohti uusia haasteita :)

  VastaaPoista
 2. Onnea minultakin !
  Upeita kakkuja, olisinpa saanut olla mukana. Tykkään kinuskikakuista ja juustokakuista :)
  Mukavaa kesäkuuta ♥

  VastaaPoista
 3. Onnittelut uudelle ylioppilaalle! Ihanan näköisiä kakkuja, kunpa voisin maistaa :)

  VastaaPoista
 4. Oikein paljon onnea uudelle ylioppilaalle:)

  VastaaPoista

Kiitos kommentistasi :)