lauantai 22. kesäkuuta 2013

Kesä ja kukkaset

Eilen vietettiin juhannusaattoa ihan pienellä porukalla kotosalla. Vettä ei onneksi satanut eli oli ihan kelpo keli, mutta enempi oltiin kuitenkin sisällä. Ruuanlaitto oli tietysti suurimmaksi osaksi grillillä ja lohi savustettiin. 


Illalla perinteisesti saunottiin ja mies teki useamman vihdan, vähän pienempää ja isompaa, niin oli jokaiselle sopivaa. Olihan se koivun tuoksu ihanaa, kun se levisi pesutiloihin. Perinteitä jatkettiin myös muutenkin, kun pelattiin ihan vanhanaikaisesti pelikorteilla. Ja vanhin tytär toi Italiasta uuden korttipelinkin mukanaan, nimeltään machiavelli, italialaisen kirjailijan mukaan. Sen merkeissä ilta kuluikin rattoisasti.

Muutaman kesäisen käsityönkin olen saanut valmiiksi. Ensimmäiseen sain innoituksen täältä ja kaivoin talven jäljiltä jääneen ontelokuteen esille. Siitä valmistui nuorimmaiselle tytölle kesäkassi.


Kukkasen ohjeen otin täältä ja samaa kukkasta käytin myös huivihatun koristeena. Huivihattu valmistui myös nuorimmaiselle ja huivin ohjeen löysin täältä


Lankana tähän käytin Novita Miamia, joka tuntui kivan pehmeältä.


Tässäpä nämä vielä kuvattuna juhannuspäivän auringonpaisteessa. 

Aamukävelyllä oli ihan lämmintä, kun tuuli on nyt etelästä, mutta niinpä tuota näyttää pilviä kerääntyvän eli taidetaan saada ne ennusteiden sateet kuitenkin.

Mukavaa juhannuksen jatkoa kaikille :)9 kommenttia:

 1. Kaunis kesäkassi ja ihana huivihattu.. mukavaa juhannuspäivää sinulle:)

  VastaaPoista
 2. Hienoja ovat kassi ja huivihattu! :)

  VastaaPoista
 3. Kiva huivi ja nätti kassi. Oi mitä kesäisiä herkkuja teillä tarjottiin. Nami, nam :)

  VastaaPoista
 4. Varmasti oli hyvää juhannusruokaa :) Ja kivat kesäkäsityöt,molemmat! Mukavaa juhannuksenjatkoa!

  VastaaPoista
 5. Oi mitä juhannusherkkuja siellä näkyy tarjolla. Vihta se kuuluu kesäiseen saunomiseen jos mikä, rentouttavaa puuhaa, niin vihdan teko kuin itse löylyttelykin.

  Suloista suvea sinnekin.

  VastaaPoista
 6. hauskan näköiset ovat huivi sekä kassi ja kukkaset antavat niihin kivan lisän.

  VastaaPoista

Kiitos kommentistasi :)