keskiviikko 28. marraskuuta 2012

Uudenlaista virkkailua

Meillä oli eilen työpaikan henkilöstökerhon järjestämä käsityöilta jouluisille käsitöille. Aluksi mietitytti, että mennäkö mukaan kun siellä oli näin aluksi tarkoitus virkata kuteista koria. Ja aikaisemmin se ei ole kamalasti innostanut, mutta mielihän voi kummasti muuttua :) 

Meitä oli siellä parikymmentä henkeä ja vetäjä oli koonnut pienen lehtisen, missä oli erilaisia jouluisia virkkaus- ja neuleohjeita. Siellä oli osa porukasta, joka ei ollut virkannut sitten kouluajan ja sitten tietysti sellaisia, joille virkkaus oli hyvinkin tuttua puuhaa. Hauskaahan siellä oli ja välillä lensi kommentteja tyyliin "mikä se ps on" ja "missähän mulla kerros vaihtuu" ja kaikkea siltä väliltä.

Mulla oli jo etukäteen ajatuksena, että jos se tekemäni kori on vähänkään onnistunut, niin annan sen anopille lahjaksi. 


Tähän tekeleeseen olin ihan tyytyväinen. Ja kun kudetta jäi vielä, niin tein kotona vielä patalapun.


Tästä meillä oli siellä käsityöillassa malli ja sattumoisin olin samalla mallilla jo kokeeksi virkannut ihan langasta pienen sydämen, niin uskalsin ruveta patalapun tekoon. Ja aikalailla jämptisti oli kudetta, kun patalapun jälkeen jäi vain muutaman kymmenen sentin pätkä jäljelle. Mutta se onkin hyvä ottaa malliksi mukaan, kun menee ostamaan kudetta lisää :)

Anoppi ei enää itse kovin pääse kaupassa käymään ja tekee kuitenkin vielä jonkin verran käsitöitä, niin tällaiset ajattelin sitten antaa joululahjaksi.


Ja tähän sitten vielä mukaan uusi käsityölehti, josta voi hakea uutta inspiraatiota.

Tänään olikin oikein raikas aamukävelykeli, kun mittari näytti jopa -12... mutta lunta vielä odotellaan.

Mukavia marraskuun viimeisiä päiviä :)

8 kommenttia:

 1. Tosi mukava lahja käsitöistä tykkäävälle.
  Jopa teillä oli pakkanen, meillä vaan-1

  VastaaPoista
 2. Nätti kori ja lappunen.
  Tuo käy vaikka pannunaluseksikin, kun on niin paksu :)

  VastaaPoista
 3. Kaunis kori ja patalappu! Kiva lahja anopille. Meilläkin pakkanen vasta yrittää tulla, aamusta asti on ollut hiukan alle ja päälle nollan mittarissa. Mutta tuuli on kova. Toivottavasti sähköt pysyis sentään, mutta jos ei, niin kaakaota, glögiä ja takkapuita on varattuna runsaasti hämärässä tunnelmointiin.

  VastaaPoista
 4. kauniin korin olet tehnyt.Se onkin kiva,kun on sellainen henkilö,kun jaksaa vetää tälläisiä kerhoja.Ja anoppi on varmaan onnellinen lahjastaan.

  VastaaPoista
 5. Tuollainen työpaikan käsityöilta onkin hyvä idea. Kori lankoineen ja patalappu ovat kyllä hyvä lahja.

  VastaaPoista
 6. Hienon korin ja patalapun olet tehnyt. itellä oottelee iso kasa kuteita matoksi muuttumista tai vaikka koreiksi, kunhan vaan saa aikaiseksi. :D

  Onko muuten tullut paketti perille? Laitoin viime viikolla Anna hyvän kiertää paketin tulemaan.

  VastaaPoista
 7. Ihastuttavan jouluinen setti♥
  T. Sny:si 58

  VastaaPoista

Kiitos kommentistasi :)