sunnuntai 9. helmikuuta 2020

Villasukat ja Wanhojen tansseja

Olen nyt viikon verran käynyt töissä taas ja käsi rupeaa olemaan suht normaalissa kunnossa, vaikka joistakin jutuista vielä vähän ärtyykin. Mutta kyllä se pikkuhiljaa siitä vertyy.

Sain nyt valmiiksi villasukat, jotka aloitin jo ennen joulua. Lanka on seiska veikkaa ja puikot oli 3,5 ja koko on noin 39-40. Ystäväni laittoi kuvan yli kaksi vuotta vanhoista villasukista, jotka silloin tein hänelle lahjaksi ja siellähän oli pohja kulunut puhki. Käskin silloin paikata ne jesarilla ja alotin uusien tekemisen. No, vähän aikaa tuossa nyt meni ennen kuin uudet sain valmiiksi, mutta ehkä paikkaus on pitänyt sen aikaa. 


Tuon isoimman kuvion otin "Villasukkien uudet kuviot" -kirjasta, jonka olen saanut tältä ystävältä ja pienemmät kuviot on omaa soveltamista.


Näistä tulikin sitten tavallaan Ystävänpäiväsukat.

Tänä perjantaina meillä olikin oikein prinsessapäivä, kun nuorimmaisella tyttärellä oli Vanhojen tanssit. Jostain syytä täällä Oulun alueella oli nämä penkkarit ja vanhat nyt helmikuun eka viikolla, vaikka ne on aina ennen ollut vasta toisella viikolla. Ja ymmärtääkseni kaikkialla muualla ne on vasta ensi viikolla. No, kuitenkin sain sen perjantain vapaaksi, niin pääsin ensin aamulla kuskaamaan tytärtä ystävän luo, joka teki hänelle kampauksen. Ystävä opiskelee kampaajaksi, niin oli hänellekin hyvää harjoitusta. 


Tässä ei näy takaa tuo kampaus, mutta siellä oli kaksi "timanttista" hiuskampaa pitämässä hiuksia kiinni.
Päivällä näillä vanholla oli kolme eri esityskertaa ja itse olin kameran kanssa heidän koululla ja sitten Ouluhallilla, jossa oli kaikki Oulun alueen tanssijat eli yhteensä 996 tanssijaa. Olihan se upean näköistä, kun tanssijat oli hienosti pukeutuneina ja viimeisen päälle laitettuina. Ja sellainen määrä tanssijoita tanssimassa samoja tansseja, oli kyllä hieno esitys.
Viimeinen valssi oli tietysti ylpeän iskän kanssa. Tämä kuva on otettu heidän koululla.

Olihan se rankka päivä nuorille, mutta varmasti ikimuistoinen. Kukapa nyt ei haluaisi viettää päivää prinsessana.

Meillä on täällä nyt plussakeli vähän kylmemmän pakkasajan jälkeen. Aamulla käytiin reipas kävely koiran kanssa suon reunalla ja oli lepposta kulkea. Mukavaa tulevaa viikkoa kaikille :)
10 kommenttia:

 1. Ihana prinsessatytär ja niin ylpeä isä!

  VastaaPoista
 2. Hieno ohjeistus sukan paikkaukseen! Sopii just sellaselle, jolla ei pysy lanka käsissä ;D
  Kukapa tyttö ei tykkäisi päiväst prinsessana. Ennen oli nuo vanhojen tanssitkin vähän toisenlaisia, nykyään kaikilla on hienot tamineet. Uutta on minulle tuokin, että vanhemmat vois olla mukana tanssimassa :o

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Joo, onhan nuo vanhojen tanssit muuttuneet kovastikin vuosien varrella. Mutta tuo isän kanssa tanssiminen oli jo (piti ihan laskea) kahdeksan vuotta sitten, kun esikoinen tanssi vanhoja. Ja kyllä tytär tanssi myös poikakaverin kanssa ja tyttökaverin kanssa, että se oli sellaista vapaata juttua sitten lopuksi.

   Poista
 3. Hyvän näköiset nuo villasukat. Meillä ei tänävuonna ollutkaan vanhojen tanseihin menoa. Yo juhlat ovat kyllä kesän kynnyksellä tulossa. kaunis tyttö kauniissa mekossaan.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos Intsu :)
   Meillä näillä näkymin yo-juhlat vuoden päästä :)

   Poista
 4. Vastaukset
  1. Tytär ei sentään tanssinut villasukat jalassa :)

   Poista
 5. Kauniit sukat nämäkin! Ja vielä kauniimpi prinsessa. Myös meillä oli helmikuussa, ystävänpäivänä tyttären vanhojen tanssit ja tytär niin suloinen vaaleanpunaisessa prinsessamekossaan:)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos Satu :)
   Se on oikea prinsessapäivä tuo vanhoje tanssit :)

   Poista

Kiitos kommentistasi :)