perjantai 2. elokuuta 2013

Kukkaro ja testailua

Nyt rupeaa viimeisetkin lomat loppumaan. Tämä viikko oli vielä lomaa ja vuokrattiin muutamaksi päiväksi mökki järven rannalta. Olihan se ihanaa lepoa ja nuorimmainen nautti, kun sai käydä uimassa niin usein kuin halusi, ja sehän halusi. Piti vielä lähtöaamunakin pulahtaa uimaan, vaikka ilma ei ollut enää edes kovin lämmin.

Käsitöissä olen saanut valmiiksi pari kukkaroa taas vaihteeksi. Toinen ehti lähteä jo tytön kaverille lahjaksi ennen kuin hoksasin ottaa kuvaa, mutta viimeisin tuli vanhimmalle tytölle ja sen sain kuvattua.


Vähän hempeämmän värinen tällä kertaa, beigeä ja vaaleanpunaista.

Vanhempani kävivät eilen ja heillä oli tuomisenaan vanha keittokirja. Aika repaleisessa kunnossa, kannet irti, mutta lukukelpoinen silti. Oma äitini oli kymmenvuotiaana, vuonna 1948 antanut sen äidilleen äitienpäivälahjaksi. 


Kirjassa on aika seikkaperäisesti selitetty esimerkiksi linnun valmistaminen paistamiskuntoon, jäniksen nylkeminen (aloitetaan takajaloista) ja kalafileiden valmistus. Ajattelin kokeilla joitakin ruokaohjeita kirjasta ja helpointa oli tietysti leipominen.


 Tässä on vaniljakakku, mutta mun makuun olisi saanut olla makiampi. Tähän tuli ainakin 1/2 kahvikuppia pölysokeria ja kakku paistettiin hyvässä uunin lämmössä. Paistoaikaakaan ei tässä ohjeessa mainittu. Aika monessa leivonnaisessa oli käytetty sitruunankuorta ja -mehua mausteena, onkohan sitä ollut helposti saatavilla siihen aikaan? 

Makiaa elokuun alkua kaikille :)


10 kommenttia:

  1. Ihana kukkaro. Minun äidilläni on myös pari vanhaa keittokirjaa ja niitä on ihan hauskaa lukea aina välillä.

    VastaaPoista
  2. kaunis kukkaro ja mielenkiintoinen keittokirja, siihen aikaan taisi useimmilla olla vielä puuhellat ja uunit käytössä,nissähän paistettiin kaikki hyvässä lämmössä:))
    Mukavia kokeiluja, mutta mistä sitä saatas siulle se jänis :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Meillä on täällä paljonkin jäniksiä, mutta annan niitten mieluummin loikkia tuolla ojanpientareilla ja metsiköissä kuin kokeilisin jänispataa :)

      Poista
  3. Samoin lomat loppu, mutta arjessa on ihan hyvä elää.

    VastaaPoista
  4. Aivan ihana kukkaro! Voi kun osaisi itsekin tuollaisia tehdä. Onko sinulla ohjetta näihin???
    Aurinkoista elokuuta sinulle :-)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Ei sen kummempaa ohjetta kuin kaksi afrikan kukkaa, joiden yhteen reunaan virkataan kaksi ylimääräistä kerrosta. Helppoa ja nopeaa. Tuo lukkosysteemikin menee jo aika helposti liiman kanssa. Olisi kiva vaan kokeilla sellaista ommeltavaa versiota, jos löytäisi jostain.

      Poista
  5. Todella kaunis kukkaro.. kiitos vinkistä ♥

    VastaaPoista
  6. Mahtavan söpö kukkakukkaro :)

    VastaaPoista

Kiitos kommentistasi :)