lauantai 14. syyskuuta 2013

Vuohenjuustoa ja viikunahilloa

Nyt on viikko mennyt uusissa työhommissa ja aika on kyllä kulunut kuin siivillä. Mukavaa, uudenlaista hommaa ja vähän erilaisia haasteita. 

Tein entiselle työporukalle ennen paikan vaihtoa juustokakun. Ja halusin kokeilla uutta Philadelphia hunajan makuista tuorejuustoa. Mielessäni se yhdistyi vuohenjuuston kanssa ja niinpä kokeilin ihan omaa reseptiä ja tuli ihan onnistunut makuelämys.



Itse juustosekoitus ei ollut makeaa, mutta päälle laitoin vielä viikunahilloa antamaan makeutta.


Ja pitihän se tietysti testata, miltä se maistuu :)

Laitan tähän itselle ohjeen muistiin ja se on vapaasti muidenkin käytettävissä, jos on kiinnostusta.

Pohja: 1/2 pkt Digestive keksiä
          75 g voita

Täyte: 1 pkt Philadelphia-tuorejuustoa hunaja-maku
          2 pkt levittyvää vuohenjuustoa (à 140 g)
          2 dl vispikermaa
          2 rkl hunajaa (oman maun mukaan)
          4 liivatetta
          2 rkl kiehuvaa vettä

Päällys:  1 prk viikunahilloa (284 g)
             2 liivatetta
             vettä

Sekoita murskattu keksi ja sulatettu voi. Laita irtopohjavuoan pohjalle leivinpaperia ja painele keskiseos pohjalle.
Sekoita tuorejuustot keskenään. Vatkaa kerma vaahdoksi ja yhdistä juustoon. Mausta seos hunajalla, mutta ei liian makeaksi. Liota liivatteet kylmässä vedessä ja sulata ne sitten kiehuvaan veteen. Lisää liivate täytteeseen koko ajan sekoittaen. Kaada täyte pohjan päälle ja tasoita tarvittaessa. Laita kakku jääkaappiin pariksi tunniksi hyytymään.
Liota päällyksen liivate kylmässä vedessä ja sulata se sitten kuumaan veteen. Sekoita liivate viikunahilloon koko ajan sekoittaen ja kaada hillo kakun päälle. Anna hyytyä kylmässä vielä noin tunti.

Mukavaa aurinkoista syysviikonloppua kaikille :)

2 kommenttia:

  1. Kuulostaa tosi hyvältä. Pitänee testata.

    VastaaPoista
  2. Kuulostaa ja näyttää herkulliselta! Juustojen ystävänä tätä pitää kokeilla!

    VastaaPoista

Kiitos kommentistasi :)