sunnuntai 9. helmikuuta 2014

Pohjanmaan kinnas

Tutkailin tuota aiemmin saamaani Kauneimmat Käsityöt -kirjaa ja halusin kokeilla perinnelapasien tekoa. Ja tietystihän valinnaksi tuli Pohjanmaan eli oikein lausuttuna Pohojanmaan malli. Mallikuviot oli helppoja, vaikka en paljon ole kirjoneuletta tehnytkään.


Lankana käytin Seiska Veikkaa valkoista ja tumman viininpunaista, vaikka kuvissa näyttääkin melkein ruskealta tai mustalta. Resori oli nurin-oikein ja oikeat tehtiin kiertäen. Resorista tuli näin paljon jämäkämpää. 


Tässä sain lainata esikoisen käsiä kuvaukseen, ennen kuin hän lähti takaisin opiskelukaupunkiin. Muutenhan lapasia onkin aika toivotonta itse kuvata. Ja tällä kertaa lapasista tuli kaikille meidän naisväelle sopivat eli eniten tarvitseva saa ne käyttöönsä. Kavennuskohtiin halusin pikkasen muuttaa mallikuviota, vain helpottaakseni neulomista, mutta eipä sitä oikeastaan huomaa.


Kyllä se talvi on taas paremmalla puolella, kun titityytä kuulee jo aamukävelyllä. Ja tänä aamuna meidän pihapiirissä kisaili kuusi kurrea yhtäaikaa. Ihanaa helmikuun jatkoa kaikille :)

13 kommenttia:

 1. Tyylikkäät ja kauniit lapaset! Vaikka kyse on perinnelapasista, niin tuo kuvio näyttää hyvinkin modernilta ja "nykyaikaiselta".

  VastaaPoista
 2. Nuo ovat kauniit. Sen vuoksi varmaankin perinnelapasiksi valikoituneetkin.

  VastaaPoista
 3. Kauniita lapaset! Itse tein joululahjaksi tuollaiset lapaset sini-mustina, ehkä ne olivat sittenkin hieman eri kuvioiset...mutta pohjanmaan lapaset kuitenkin.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kävin katsomassa ja melkein sama kuvio niissä oli. Sulla oli Pohjois-Pohjanmaan malli ja tämä oli Pohjanmaan.

   Poista
 4. Tosi kaunis malli. Näyttäää vaikeatekoiselta.

  VastaaPoista
 5. Kiva malli; kyllä noilla kelpaa:)

  VastaaPoista
 6. Hei,
  komiat lapaset!
  Mikä se kirja olikaan, tekijä tai kustantaja?

  Knititchings eli Heidi

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Tämä on vanha Mary Oljen Kauneimmat Käsityöt vuodelta 1976, kerroin kirjasta tuolla aikaisemmin tammikuussa. Voi löytyä kirpparilta tai antikvariaatista.

   Poista

Kiitos kommentistasi :)