tiistai 6. tammikuuta 2015

Sytykeruusuja

Tänään on virallisesti sitten joulu ohi. Aamulla "purettiin" kuusi ja loput joulukoristeet laitettiin säilöön. Ja kyllähän sen huomaa, kun päivätkin on selvästi pitempiä ja aurinko on ruvennut jo näyttäytymään. Kohta voidaan nauttia talvesta parhaimmillaan.

Joulun aikaan tuli poltettua paljon lyhtyjä ulkona ja niistä otin talteen kaikki kynttilän jämät. Tarkoituksella keräsin niitä, kun olin aikonut kokeilla sytykeruusujen tekoa. Ja nyt kun mun käsikään ei ole vielä kunnossa, niin ajattelin tehdä niitä kaikkea muuta, mitä käsi antaa tehdä.


Ensin revin kananmunakennoista osat erilleen ja askartelin ruusut. Hyvät ohjeet löysin täältä. Sitten sulattelin vesihauteessa kynttilänpätkiä.


Tähän tarkoitukseen hain varastosta vanhan kattilan, johon laitoin myös vettä steariinin sekaan, että steariinin saa helpommin irti. Kattilan molemmin puolin laitoin leivinpaperia, joihin vuoron perään laitoin dipatut ruusukkeet. Metalliset pihdit oli hyvät tähän dippaukseen. Muutama ruusu aukeni ensimmäisellä dippauskerralla, mutta sen jälkeen steariini pitikin ruusut hyvin kasassa. 


Kymmenkunta kertaa kastoin ruusut steariiniin ja aika tyytyväinen olen lopputulokseen. Osalle löysin jo korin ja laitoin sellofaaniin ja ajattelin antaa lahjaksi, osa odottaa vielä tarkempaa sijoitusta.


Mulla on vielä jemmassa kaikki valkoiset kynttilän jämät ja oli näitä sen verran mukava tehdä, että uskon niidenkin tulevan hyötykäyttöön. 

Seuraavia vapaita odotellessa, mukavaa loppiaista kaikille :)

5 kommenttia:

 1. Kauniita ruusuja :-)
  Näitä meilläkin on askarreltu jo pidemmän aikaa, ja käytettykin jo korillinen. Tosi kivoja lahjoja ovat myös.
  Itse dippaan vain 2-3 kertaa nopsasti, kun eräs lahjansaaja mietti, sotkeeko se steariini esim. takan pohjan...
  Toki tulee nätimpiä, kun useammin dippailee :-)

  VastaaPoista
 2. Hienoja ruusuja! Meillä noita käytetään jatkuvasti ja työkaverit tuovatkin minulle kaikki kynttilänjämänsä samoin kuin kananmunankotelonsa.

  VastaaPoista
 3. Upeita ruusuja, noita pitäs joskus kokeilla.

  VastaaPoista
 4. Onpa tosiaan upeita. Vilkaisin ohjeenkin linkin takaa, olen nimittäin jo jonkun aikaa etsinyt ohjetta näiden nykyisen mallisten kennojen käyttöön, näytti hyvältä ohjekin, kiitos linkistä. Vielä kun löytyisi jostain muutama tunti vuorokauteen lisää... ;)

  VastaaPoista
 5. Kauniita ruusuja, niitä voisi käyttää vaikka sisustuselementtinä!

  VastaaPoista

Kiitos kommentistasi :)