sunnuntai 30. elokuuta 2015

Pistelyä

Nyt on käsityörintamalla ollut kovin, kovin hiljaista. Pari työtä on kesken, mutta tällä hetkellä ei ole paljoa ollut innostusta tekemään niitä. 

Tänään kuitenkin vanhempani tulivat käymään, kun vietimme mieheni syntymäpäivää. Heiltä saamme joka vuosi lahjaksi marjahyytelöä, tällä kertaa puolukasta tehtyä. Yllättäen äitini toi minullekin jotain: oli löytänyt komerosta kolme ristipistotyöpakettia, joissa oli kaikki tarvikkeet mukana. Meinasi, ettei enää itse jaksa niitä tehdä, kun on tehnyt jo niin paljon ristipistotöitä ja ajatteli, että minä voisin innostua.


Aukaisin yhden paketin ja rupesin tutkimaan sen sisältöä. Siellä oli kangas, lankaa, neula ja ohjeet eri pistoihin ja kuinka monella säikeellä mitäkin tehdään. Ensin meinasi mennä sormi suuhun, kun en oikein tiennyt mistä aloittaa. En nimittäin ole ikinä ennen tehnyt ristipistoja. Sitten ei auttanut kuin ruveta laskemaan ruutuja ja merkkaamaan ja niin sain pienen alun sitten tehtyä. Katsotaan, miten riittää innostusta, on nimittäin aika hidasta hommaa, ainakin näin aluksi tuntuu siltä. 

Tänään meillä tosiaan kävi sukulaisia ja tarjolla oli täytekakkua ja itsetehtyjä cookies-keksejä, joiden ohje löytyy täältä. Aivan ihania, oiva lääke makeannälkään :)

Mukavaa alkavaa viikkoa ja elokuun viimeisiä kaikille :)

7 kommenttia:

 1. Mansikkakoriaiheinen liina näyttää tutulta. Käypä kurkkaamassa: http://heivatutkudelmat.blogspot.fi/2013/12/valmis.html

  Ristipistot on ihania, jäät varmaan sinäkin niihin vielä koukkuun! :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Ihana kesäinen liina. Toivottavasti mulla riittää innostusta, että saan tehtyä sen :)

   Poista
 2. Upeita ristipistoja saitkin, mie tykkäisin kovasti tehdä tuollaisia,mutta kun en enää näe niitä pieniä ruutuja.
  Herkulliset leivonnaiset.

  VastaaPoista
 3. Voi mitä herkkuja! Pitänee itsekin ostaa kaupasta leivontatarvikkeita...
  Ja ristipistoja on kiva tehdä silloin tällöin :-)

  VastaaPoista
 4. Ihanan näköisiä herkkuja!
  Minä tein joskus nuorempana ristipistoja. Mutta syystä tai toisesta ei ole tullut enää moneen vuoteen tehtyä.

  VastaaPoista
 5. Ristipistoja olen pari kertaa tehnyt (jälkimmäinen kerta tänä kesänä), mutta mitään suurta innostusta en ole niihin saanut.

  VastaaPoista
 6. Minkä yllätyksen olet saanutkin. Minä olen joskus kauan sitten tehnyt ristipistotöitä, ovat jääneet nyt neuleiden jalkoihin. Ihan kiva niitä oli tehdä, mutta hitaasti valmistuivat:)
  Nam. mitä herkkuja:)

  VastaaPoista

Kiitos kommentistasi :)