sunnuntai 25. helmikuuta 2018

Mustavalkoista

Tällä kertaa piti neulomani sukat lahjaksi entiselle työkaverille. Helpointahan on aina tehdä oman jalan kokoiset sukat, on helppo sovittaa ja katsoa työtä tehdessä miten edistyy. Nämä sukat onkin paljon isommat, niin meinasi tuottaa vaikeuksia. Sain onneksi sovitettua näitä ystävälleni, jolla on vähän tarvitsemaani pienempi jalka ja siitä pystyin vähän taas määrittelemään oikeaa kokoa. Tiedän, että on kokotalukoita ja niistä otinkin mitat, mutta aina sekään ei kuitenkaan päde.


Lankana näissä on seiska veikkaa ja silmukoita laitoin varteen 60, koska käsialani on aika tiukkaa. Ja koko on 41.


Mallikuvioita otin Niina Laitisen Ystävänpäiväsukista. Helppoja, pieniä kuvioita, joita oli nopea tehdä. Nämä oli toiset kirjoneulesukat tälle vuotta ja nyt saa ne riittää vähäksi aikaa. Niinpä otinkin seuraavaksi puikoille Niina Laitisen Villasukkien Vuosi -kirjasta ohjeen Levottomat. On kyllä ollut mukava ohje tehdä ja lopputuloskin on ihana.

Nyt on täällä ollut kunnon pakkaskelejä, paras oli eilen aamulla -28. Tänä aamuna oli jo huomattavasti vähemmän -16 ja näyttääkin tulevan pilvinen päivä. Mutta oli pakkanen millainen tahansa, niin minulla on nyt talviloma.

Mukavaa loppukuuta kaikille :)
10 kommenttia:

 1. Kirjoneule on nättiä. Ei vaan jotenkin jaksata - liekö syynä ikänäkö, kun pitää koko ajan tihrustaa...

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Jotenkin aina toisten tekemät kirjoneulesukat näyttää paljon paremmilta kuin omatekemät, siksi en varmaan kovin usein teekkään niitä :)

   Poista
 2. Upeat ja kauniin malliset sukat olet tikutellut:)

  VastaaPoista
 3. Kauniita sukkia! Koon määrittäminen on jotenkin vaikeaa. Aina tulee itelle epäluulo, että onkin väärää kokoa. Monesti joudun purkamaan kärjen moneen kertaan, ennen kun onnistuu.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Niinpä, helpointa onkin tehdä omaan jalkaan :)

   Poista
 4. Kauniit sukat taas! Vaikka minusta kirjoneuletta on kiva tehdä, niin ei sitäkään aina viitsi.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos :) Kirjoneule ei ole se mun juttu, mutta kyllä sitä silloin tällöin tekee :)

   Poista

Kiitos kommentistasi :)