keskiviikko 22. elokuuta 2018

Makramee

Tyttären ystävä oli tehnyt tyttärelle makramee-seinävaatteen ja siitä minäkin innostuin kokeilemaan. Ostin luonnonvalkoista Lankavan Paulina-kudoslankaa ja ei kun ohjetta etsimään. Sehän olikin sitten vaikeampaa, enkä oikein mieleistä löytänyt. Niinpä yhdistelin pätkän Lankavan-sivuilta löytynyttä ohjetta ja Lankatekniikoiden käsikirjasta löytynyttä solmuohjetta.


Kokoa tälle tuli noin 70 x 30, ihan kivan kokoinen ensimmäiseksi tekeleeksi. 

Kirjasta löysin sellaisen kuin Isabellan eli Josefinan solmun, jota tein tuohon keskelle


Pitääkin seuraavalla kerralla etsiä kirjastosta Makramee-kirjoja, jos sieltä löytyisi sopivia ohjeita. Olisi hienoa tehdä sellainen iso seinävaate makrameesta.

Minullakin on työt alkaneet, mutta loman lopulla kävimme vanhempieni luona ja lainasin sieltä pari valokuva-albumia.
Halusin näistä skannata kuvia itselleni suvusta ja vanhempieni alkuajoista. Skannausta helpotti, kun albumeista sai sivut irti kunhan aukaisi ensin nuo kiinnipitävät narut. Löytyi paljon ihania kuvia, joista teetin vielä itselleni paperiversiot. 

Tässä olen minä 1-vuotiaana, virkattu mekko päällä :)Mukavaa elokuun jatkoa kaikille :)

8 kommenttia:

  1. Tuo on kiva, tuo seinävaatteesi. Minä olen makrameeta pari kertaa kokeillut, mutta tullut siihen tulokseen, ettei se ole oikein minun juttuni, vaikka sillä saisikin aikaan kaikenlaista kivaa.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Mulla oli ongelmana, etten saanut sitä suoristumaan kunnolla vaikka höyrytin sitä. Luultavasti kokeilen vielä jossain vaiheessa tehdä isompaa, kunhan löydän sopivan mallin :)

      Poista
  2. Wau, makrameeta! Hieno työ alkajaisiksi, mitähän seuraa. :) Minä olen joskus kokeillut, mutta jäi ihan pieneen koelappuun. Ei silloin innostanut enempään.
    Söpö neitonen siinä istuu nätissä mekossa! Oliko mekko äitisi virkkaama?

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos Matleena :)
      Piti varmistaa äidiltäni, mutta tuo mekko oli äidin serkun virkkaama :)

      Poista
  3. Ensimmäinen makramee -työ ja onnistui noin hyvin! Minulla on yksi helppo versio ollut joskus tekeillä, mutta jäänyt kesken. Materiaali ei ollut oikein sopivaa. Tuo keskisolmu näyttää hankalalta.
    Vanhat kuvat on nostalgisia.

    VastaaPoista

Kiitos kommentistasi :)