keskiviikko 28. marraskuuta 2018

Makrameeta ja paholaisen liemikirnu

Näyttääpä olevan aika harvaa tämä minun blogipäivitys, mutta enpä ole hirveästi mitään aikaankaan saanut. Yhden makrameetyön sain tehtyä Kädentaitomessuilta ostamastani punoksesta.


Hoksasinpa sitten, että en ollut vielä höyryttänyt tuota ennen valokuvaa ja sitten olinkin jo antanut sen eteenpäin keskimmäiselle tyttärelle. 


Ohje tähän on Makrameen maailma -kirjasta ja niin kävi tässäkin, että eipä ne narut riittäneet koko malliin. En tiedä onko käsiala sen verran löysä, että narua kuluu enempi vai mikä lie.


Seuraavaksi olisi tarkoitus tehdä itselle ja tällä kertaa vähän isompi. Malli vaan on vielä hakusessa.

Käytiin marraskuun puolessa välissä Rovaniemellä konsertissa, Jonne Aaron, Juha Tapio ja Lauri Tähkä samalla keikalla, ja olihan mukava reissu.

Kotimatkalla poikettiin katsomassa Sukulanrakan Hiidenkirnuja ja jos oikein muistan, niin en ole ennen nähnytkään sellaisia.Siellä oli kolme eri kirnua ja aika vaikuttavan näköisiä. Meillä ei ollut vaatetus ihan tuohon sopiva, niin sai varovasti kulkea, kun oli vähän jäiset polut.Kotimatkalla poikettiin myös Torniossa keskimmäisen tyttären luona ja samalla annettiin se makramee työ.

Alkuviikosta sain vaihdettua keittiöön jouluverhot ja vähän jo laittelin joulua esille. Voi olla, että en paljoa enempää laittelekaan, kunhan nyt kaivelen vielä laatikot läpi, mitä sieltä löytyy. Muutaman joulukortinkin olen saanut askarreltua ja näihin käytin myös sitä kalligrafi-kirjoitusta.


Tällä viikolla onkin ollut mukavaa pakkasta ja eilen tuli ohut lumikerroskin valaisemaan maisemaa. Mukavaa marraskuun loppua kaikille :)


13 kommenttia:

 1. Kaunis makramee-työ... nämä ovat tulleet niin muotiin taas.
  Teillä näyttää olleen hieno reissu, minä olen nähnyt vain sellaisia pieniä hiidenkirnuja. Leppoisaa keskiviikkoa sinulle :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos Tuula :)
   Oli ne kyllä hienoja luonnon luomia kirnuja :)

   Poista
 2. Onhan mahtavat hiirenkirnut! Makrameesi näyttää hienolta - minä en ole moista ikinä solmeillut.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos Vanha rouva :)
   Komiat oli hiidenkirnut, varovaisena sai seistä reunalla.

   Poista
 3. Kivan näköinen makrameetyö! Ja tuo joulukorttien teksti se vasta hienoa onkin. :) Aikoinaan asuttiin Rovaniemellä ja sieltä käytiin hiidenkirnuja katsomassa, mutta enpä muistanut, että ne on noin upeita.

  VastaaPoista
 4. Kiitos Matleena :)
  Hiidenkirnut oli kyllä vaikuttavan näköisiä :)

  VastaaPoista
 5. Hieno tuo makrame-työsi. Meilläkin olisi hiidenkirnuja melko lähellä, mutta eipä vaan ole koskaan tullut käytyä. Pitäisi varmaan joskus käydä.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos Saga :)
   Hiidenkirnut on kyllä mielenkiintoisia luomuksia :)

   Poista
 6. Taidokkaan näkönen makramee. Minulla on jossain yks keskeneränen... alkuinspiraatio hiipui jo ennen puolta väliä. Oli vähä turhan ohuet langatkin.
  Hiidenkirnuja olen nähny ainakin jollain Lapin reisulla, en muista missä . Täälläpäinkin on, mut pienempiä.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos Sartsa :)
   Paksusta narusta makrameetyö tulee aika joutuisasti :)

   Poista
 7. Wau, siis aivan ihana Makramee-työ:)
  Pidän niin paljon näistä naru töistä, ryijyt ovat myös ihania.
  Nämä taitaa olla sellaisia töitä, joihin jää koukkuun?
  Ovatko kovin haastavia tehdä?....
  Voi juku, nuo hiidenkirnut ovat kyllä niin upeita, että siinä tavallinen ihminen alkaa haukkoamaan henkeään, näiden luonnon veistosten edessä:)
  Ihanaa joulun odotusta sinulle!
  T: -Satuli-

  VastaaPoista
 8. Kiitos Satuli :)
  Kyllä näihin aikalailla jää koukkuun, kunhan vain olisi aikaa. Ne on aika helppoja tehdä, kun muutamalla eri solmulla saa jo kivaa kuviota tehtyä.

  VastaaPoista
 9. Upea Makramee -työ. Itse en tajua miten se tehdään ja hienot hiidenkirnut minäkään en ole moisia nähnyt ennen . Joulukortteja en ole myöskään koskaan itse tehnyt, mutta lähetän kyllä paljon . Joulunodotusta.

  VastaaPoista

Kiitos kommentistasi :)