tiistai 14. toukokuuta 2019

Äitienpäivää ja vapaita

Minä olen saanut nauttia neljän päivän vapaista ja todellakin olen nauttinut. Viikonloppuna tuli keskimmäinen tytär käymään poikaystävänsä ja koiran kanssa. Tällä kertaa Maisa-kissa oli jätetty kotiin. Meidän Axulla ja tyttären Fredi-koiralla on aina vähän kisailua meneillään, kun nuori haluaisi leikkiä ja vanha ei. Tässä meidän paukapäät kävelyn jälkeen oikein kuraisina. Olivat irtaallaan metsälenkillä ja Axu sai päähänsä lähteä kulkemaan kuraojaa pitkin ja toinen tietysti perässä. Kyllähän me kehuttiin niitä.

Onhan niitten touhuja kiva seurata, vaikka välillä pitikin sisällä laittaa portteja rajaksi että osasivat rauhottua.

Tällä kertaa meillä ei ollutkaan äitienpäivänä mitään oikeaa kakkua, kun lauantaina kävimme Raahessa minun vanhempien luona ja sunnuntaina käytiin sitten täällä miehen vanhempien luona. Niinpä leivoin meille inkivääri-porkkanakakkua, jota syötiin pitkin viikonloppua.Muutenkin viikonloppu meni hyvän ruuan ja herkuttelun merkeissä. Mies paistoi meille sisäfilepihvit, joiden kanssa  misomajoneesia. Tuo misotahnalla maustettu majoneesi oli todella hyvä yhdistelmä lihan kanssa. Ja kun herkuttelusta puhutaan, niin sain minä tietysti yhden lempisuklaistani lahjaksi.Jossain facebook-ryhmässä näin itsetehdyt apurit purkinavaukseen. Olen joskus aikaisemminkin törmännyt niihin ja muistaakseni olen joskus kokeillut tehdäkin, mutta silloin en ainakaan itselle tehnyt. Nyt olen väkertänyt useamman ja yhden veinkin jo äidilleni ja yhden otin tietysti itselle. Ja aineksia kun on, niin kiva virkkailla näitä miehen korvikkeita, niin kuin niitä jossain on nimitetty.


Eli tämähän on maton liukuestettä, jonka ympärille virkkasin reunuksen. Mutta heti tuli käyttöön ja hyväksi todettu.

Kovasti ei voi vielä kehua että luonto olisi vihreänä, mutta hyvällä alulla sentään.
Viikonloppunahan täällä satoi vaihtelevasti, mutta tänään on ollut aurinkoista ja tuulista ja niinpä laitoin tälle keväälle ensimmäisen lakanapyykin ulos kuivumaan. Pihalla olisi tietysti haravointia vielä jonkin verran, mutta katsotaan jaksanko lähteä vai meneekö levon kannalle. Kävin pitkästä aikaa joogatunnilla nyt aamupäivästä ja mukavasti tuli tehtyä venytyksiä siellä.

Nyt voisin vähän lueskella muiden tarinoita ja sitten miettiä mitä tehdä, ellei aika hurahda siinä. Mukavaa viikkoa kaikille :)

8 kommenttia:

 1. oi,oi koiruuksia ,ihania söpöläisiä,vaikka kurassa just nyt oNo,äiti vie sisälle ja pesulle:) Sulla on vielä ihanaa,kun vanhemmat ovat elossa. Mä en ole ikinä ennen nähnytkään topurkin avaajia,mutta kun tulee tilaisuus,niin varmaan mainio juttu. Kyllä meillä jo viheriöi aika tavalla,vaikka niin hiljan oli vielä lunta. Kohta sais nurmikonkin niittää.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kyllähän noista koirista on kovastikin iloa :)

   Poista
 2. ;D Helpolla tulee mies korvattua ;D
  Lemmikeillekin on vaihtelua, kun tulee samanhenkisiä kavereita, vaikka ei aina ihan samalla aaltopituudella oliskaan.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Jo vain, rankkoja on nämä vierailut. Seuraava päivä meneekin sitten suurimmaksi osaksi nukkuessa :)

   Poista
 3. Koirulit ovat sitten iloista seuraa, kuvistakin se tulee esille. Vaikka huolehtimistakinhan ne vaativat varsinkin ojajuoksun jälkeen.
  Minä sain lahjaksi vuosi pari sitten samaan tapaan tehdyn miehen korvikkeen ja se palvelee minua mökillä.
  Kyllä tuo sinun Suomi 100 -peittosi on kauniin värikäs. Heti pisti silmään, kun blogisi avautui.

  VastaaPoista
 4. Kiitos Matleena :)
  Kyllähän noiden koirien kanssa on mukava touhuta, vaikka välillä ei tiedä itkeäkö vai nauraako :)

  VastaaPoista
 5. Ihania koiruuksia:) Niillä riittää varmasti menoa ja touhua:)
  Herahti ihan vesikielelle, lukiessa tuota sisäfileepihviä misotahnalla puhumattakaan noista muista herkuista:)
  Ihanaa kesää! T: -Satuli-

  VastaaPoista

Kiitos kommentistasi :)