lauantai 25. heinäkuuta 2020

Jotain valmista kesälläkin

Pitkästä aikaa sain itseni koneen ääreen ja piti vähän selailla, että mitä olen viimeksi tänne kirjoitellut ja tietysti mitä te muut olette postailleet. 

Jostain syystä kesä on mennyt todella nopeasti ja onhan sitä toki vielä jäljelläkin, mutta itsellä kun on jo loma pidetty ja normaali työarki alkanut, niin rupeaa jo pikkuhiljaa olemaan syksy mielessä.

Olenhan minä todellakin saanut jotain käsityötäkin tehtyä. Matleenalta Lankapirtin-blogista sain Kodin Pellervo -lehden, jossa oli kiva ohje makrameelaukulle. Mukava oli tehdä, eikä mennyt kauan aikaa. Jotenkin tuo makrameen tekeminen on sellaista mieltä rauhoittavaa. 

Lankana käytin tähän Paulina-punoskudetta, mikä onkin sopivan jämäkkä laukkua varten. Tästä tuli kiva kassi, jonka voi ottaa vaikka kirjastokassiksi (jos ei ihan kymmentä kirjaa lainaa).

Sitten pitää ehdottomasti kertoa sellainen ihmeellisyys, että minä olen ommellut jotain ompelukoneella. Siihen on oikeastaan syynä yksi äitini vanha pöytäliina. 
Tämä liina on väriltään jo sellainen, että en halunnut tätä pois heittää, vaikka siinä on vähän reikää ja on jo pikkasen kulahtanut. Liina taitaa olla peräti 70-luvulta, ainakin mitä katselin vanhoja valokuvia, niin siellä se oli keittiön pöydällä. Nyt on värit vähän haalistuneet, mutta hyvin käy seuraavaan tarpeeseen. 

Pöytäliinasta kehkeytyi esiliina. Mallasin tätä vanhaan essuun ja leikkasin ylimääräiset pois reikäsistä kohdista. Sitten menin vielä kaikkein helpoimman kautta, enkä ommellut reunoja muutoin kun mitä laitoin tuon kanttinauhan. Mutta olen oikein tyytyväinen tähän ja sain samalla otettua vanhan liinan uusiokäyttöön.

Meillä on nyt kesän ollut keskimmäinen tyttö kotona, kun hän sai Oulusta kesäksi töitä ja hänen kanssaan on sitten meillä asustanut Maisa-kissa ja Fredi-koira. 


Sekä Maisa että Fredi ovat kuin kotonaan meillä ja viihtyvät hyvin. Kiva on ollut seurata niiden touhuja ja innokkaasti olen harjoitellut valokuvaamista näiden liikkuvien kohteiden kanssa.


Minulla on tosiaan kesäloma jo vietetty ja käytiin miehen kanssa pienellä kotimaan reissulla, mistä olisi tarkoitus kirjoitella oma juttu tänne blogiin.

Tällä hetkellä sataa vettä ja sitä se on nyt ollut. Välillä saattaa vähän kirkastua ja seuraavassa hetkessä onkin taas pilvessä ja vettä ripottelee. 

Kaikesta huolimatta mukavaa viikonloppua kaikille, toivottelee myös meidän Axu :)

2 kommenttia:

 1. Tosi kiva laukku siitä tulikin! Niin arvelinkin lehteä tutkiessani, että sinulla se tapahtuu. Hyvä kun ohje pääsi käyttöön. Loputkin lehdet odottavat kirjojesi kanssa, että pääsevät muuttamaan sinun luo. Lähetän meiliä sinulle.
  Onpa pirteä esiliina! Selvästi 70-luvun värit. Silloiset kankaat olivat paljon kestävämpiä kuin nykyiset, minulla on esim. sen aikaisia pussilakanoita vielä käyttökuntoisina.
  Aksu se vain katselee, kun "vieraat" touhuilevat! 😄

  VastaaPoista
 2. Kiitos Matleena :)
  Nuo tuon ajan kankaat on kyllä ihanan värikkäitä. Harmi, ettei sen ajan verhokankaita ole enää tallessa, puhumattakaan pussilakanoista.

  VastaaPoista

Kiitos kommentistasi :)