tiistai 18. joulukuuta 2012

Patalappua ja bataattivuokaa

Tänään vietin viimeisen vapaapäivän ennen jouluaattoa ja sain tehtyä viimeiset tarvittavat tontun ostokset. Muutenkin oli vähän kiireisempi päivä, kun piti lumityötkin tehdä mutta onneksi oli kevyttä lunta. 

Meillä on ollut jo muutaman päivän jääkaapissa pari bataattia ja niiden kaveriksi piti ostaa pötkylä vuohenjuustoa. Tällaista vuokaa  rupesin niistä tekemään:


Eli kerroksittain bataattiviipaleita ja vuohenjuustoa. Mausteeksi suolaa, mustapippuria ja vuohenjuuston päälle hunajaa ja päällimmäiseksi kerrokseksi vielä bataattia. Sekaan vielä kermaa ja uunissa vajaa tunti. 


Jäi sitä vielä vähän seuraavaan kertaankin. Kannattaa kokeilla, jos haluaa vähän erilaista lisuketta.


Ja tässä vielä samanlainen patalappu, mitä olen jo muutaman tehnyt. Tämä on myös kaksinkertainen ja toinen puoli on tummanpunainen. Tarkoitus olisi antaa tämä ystävälle, kun vien joulukortin.

Vajaa viikko jouluun, mukavaa joulun odotusta :)


6 kommenttia:

  1. Tuollaista en ole koskaan maistanut, mutta näyttää herkulliselta.
    Komea uusi lappunen taas :)

    VastaaPoista
  2. Herkulliselta näyttää, nam.. patalappunenkin on niin soma:)
    Mukavaa joulun odotusta myös sinulle:)

    VastaaPoista
  3. Bataattivuokasi kuulostaa herkulliselta. Pitänee kokeilla tuota, sillä pidän sekä bataatista että vuohenjuustosta, yhdessä ne ovat taatusti hyvää.

    VastaaPoista
  4. Ompa ihan uusi ruoka tuttavuus tuo tekemäsi, joka näyttää herkulliselta.
    herkullista joulua

    VastaaPoista
  5. Herkulliselta näyttää! Kaunis patalappu :)

    VastaaPoista
  6. Kiitos Virpi !
    Oikein hyvää joulua, myös Sinulle !

    VastaaPoista

Kiitos kommentistasi :)