keskiviikko 27. huhtikuuta 2016

Toisenlaista käsityötä

Viime viikonloppuna vietimme isäni syntymäpäivää ja täyteen tuli jo kahdeksankymmentä vuotta. Lupauduin tekemään tarjoilut ja mukavastihan siinä päivä, pari pyörähti.


Suolaisia kakkuja tein kaksi, kinkkutäytteellä ja kalatäytteellä. Perusajatuksen kakkuihin otin täältä, mutta tulihan niitä muokattua vähän oman maun mukaan.


Itse en ole niin kalakakun ystävä ja tein siitä vähän pienemmän, mutta yllätys, yllätys, kalakakku tekikin nopeammin kauppansa. Tiedänpä sitten tulevan varalta.

Täytekakkua tein vain yhden, mutta siitä tulikin aika korkea. Oli vähän haasteellista saada se mahtumaan nätisti kuvun alle, kun piti kyydittää kakkuja autossa vajaa tunti määränpäähän.


Ja juustokakkuja tein kaksin kappalein, mutta kuvaan tuli vain tämä mun suosikki, marmoroitu mustikkajuustokakku. Ohje löytyy täältä. Toinen juustokakku olikin sitten tämä päärynä-kinuskijuustokakku, mutta se laitettiin vasta myöhemmin tarjolle. Juhlat oli mukavan kotoisat ja nähtiin pitkästä aikaa isän puolen sukulaisia ja muitakin tuttuja.

Meillä on nyt ulkona lämmintä peräti 12 astetta, mutta tuulee kovasti. Vapuksi on luvattu lämmintä, saas nähdä miten käy.
Vappua odotellessa oikein mukavaa viikkoa kaikille :)

4 kommenttia:

  1. Varmasti maukkaat juhlaleipomukset.

    VastaaPoista
  2. Kylläpä näyttää herkulliselta.

    VastaaPoista
  3. Maukkaat tarjoilut! Täälläkin värkätään samanlaisia käsitöitä, tyttärellä on synttärit tänään, mutta juhlitaan viikonlopun aikana:)

    VastaaPoista

Kiitos kommentistasi :)