keskiviikko 4. lokakuuta 2017

Kalevalalappuja lisää

Kalevalacalissa on ilmestynyt jo kahdentoista lapun ohjeet ja hyvin olen pysynyt tahdissa mukana eli kaksi lappua per viikko. Maanantain lappukin on jo pientä viilausta vaille valmis.Tässä kasassa on jo yksitoista valmista lappua ja nyt rupeaa matka olemaan jo puolessa välissä, jos ei lasketa bonuslappuja, joita näyttikin olevan useampi.

Tänään on taas vähän tihkuisempi päivä, etten viihtinyt jäädä haravoimaan aamukävelyn jälkeen. Viikonloppuna saatiin kuitenkin laitettua pihakalusteet talvisäilöön, paitsi grilli jätettiin vielä. Ihan vaan jos haluttais yhdet makkarat vielä paistaa syysiltana.

Axu omenapuun alla...ja omenapuussa vielä muutama omena.Toissa viikolla testasin tällaista omenapiirakkaa, joka oli vähän keikauksen tyylinen eli omenapalat laitettiin pohjalle. Oli oikein onnistunut kokeilu.Ja tässä viimevuotinen pajukranssin pohja, johon laitoin muutaman pihlajanmarjatertun koristeeksi. Sitten kun linnut on käyneet napsimassa marjat siitä, niin voin tehdä vähän jouluisemman.
Eilen kävin kaupassa vähän sillä ajatuksella, että tänään olisin pullantuoksuinen äiti. Ajattelin testata vaniljakreemipullia ensimmäistä kertaa, katsotaan miten käy.

Mukavaa lokakuun alkua kaikille :)


6 kommenttia:

 1. Mielenkiinnolla odotan valmiita peittoja, kun niin monet ovat innostuneet tekemään KalevalaCALeja. :)
  Meilläkin oli pullan tuoksua tänään. Mies leipoi pullaa ja minä omenapiirakan, sellaisen yksinkertaisen vain. Mutta hyvää oli sekin. :)

  VastaaPoista
 2. Kauniit värit niissä lapuissa eikä kyllästy, kun kuviot muuttuvat! Omenapiirakka on kyllä parasta syksyn herkkua!

  VastaaPoista
 3. Upeita nuo neliöt.. niistä syntyy taatusti upea peitto. Mielelläni minäkin tuosta omenapiirakasta ottaisin palasen.

  VastaaPoista
 4. Kalevalapeittosi värit ovat todella kivat! Siitä tulee taatusti ihana peitto.

  VastaaPoista
 5. Kakkua tekisi mieleni - onko ohjetta???

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Nyt en kyllä enää ole varma, mutta luultavasti se oli tällainen perusohje
   https://www.kotikokki.net/reseptit/nayta/3928/Helppo%20omenapiirakka/
   mutta omenoiden päälle laitoin vielä jonkin verran sitä Sharlotka-omenaseosta. Sen ansiosta piirakka jäi vähän tahmeaksi, eikä ollut niin kuivaa.

   Poista

Kiitos kommentistasi :)