torstai 17. toukokuuta 2018

Kesän tuntua ja villasukkaa

Äitienpäiväviikonloppuna meillä oli käymässä molemmat tyttäret poikaystävineen ja nuoremmalla oli Maisa-kissa mukana, vähän lisäämässä säpinää meidän huusholliin. Lauantai aamuna olin ensimmäisenä hereillä, kun oli töihin menoa. Ihmettelin, kun kuulin Maisan naukuvan jostain läheltä, mutta en nähnyt missään. Ajattelin sen olevan kuitenkin tyttären makuuhuoneessa, kun sinne oli ovi auki. Jonkin ajan kuluttua keittiössä näin syrjäsilmällä liikettä ja kun katsoin, niin näin tämän.



Meillä on korotettu katto ja katti istui naukumassa kaapiston päällä. Se oli mennyt takan päällisen kautta sinne, eikä se enää päässyt sieltä pois. On se vaan uskomattoman ketterä kissa. Muutaman kerran se meni sinne uudestaan, ennen kuin me laitettiin esteet sinne, ihan vaan oman mielenrauhankin vuoksi.

Äitienpäiväksi leivoin pitkästä aikaa ja tällä kertaa Salted Caramel Cheesecaken Kakkuviikarin ohjeella.


Jonkinmoisen herkkulakon jälkeen se maistuikin herkulliselta.

Nyt tuon peiton valmistumisen jälkeen on ollut vähän tyhjä olo käsitöiden suhteen, mutta sain kuitenkin valmiiksi yhdet jämälankasukat. Näitä tein samaan aikaan peiton kanssa ja vähän meni purkuhommiksi, kun ruskea lanka loppui kesken. Ei auttanut muu kuin tehdä kärkikin raidalliseksi ja vaihtaa keltaiseksi.


Nämä on tehty seiska veikan jämistä ja koko on noin 37. Ja puikot oli 3,5.


Näistä tuli ihan perussukat ja katsotaan jäääkö meille vai meneekö jonnekin muualle. Tällä hetkellä tuntuu, että en rupea tekemään mitään ainakaan paksusta langasta ja ei oikein innostakaan mikään erityisesti. Paitsi ehkä Niina Laitisen Kiertolaiset, jos jostain ohkasemmasta langasta...

Mutta nyt olen nauttinut ulkoilusta ja pihalla olosta, kun on ollut niin ihanan lämpimät ilmat. Ja silloinhan niistä kannattaa nauttia, kun on mahdollista, tiedä vaikka tämäkin olisi ainutkertaista tälle kesää, vaikka toivottavasti ei.

Tämä ensimmäinen kuva on meidän pihalta, ihanaa kun on jo vihreää.


Ja tämä toinen on Oulusta Oritkarin rannasta.



Tällä viikolla kävin kirjastossa ja löysinkin useamman kirjan lainattavaksi. Aloitin ensimmäisenä sellaisen kuin Karen Joy Fowlerin "Jane Austen -lukupiiri" -kirjan ja on ollut mukavaa luettavaa. Jotain vaihtelua minun ainaisille jännityskirjoille. Ja mikä sen mukavampaa kuin makoilla riippumatossa lukemassa ja kärsiä ehkä sitten palaneista käsivarsista, niin kuin minulle kävi. Onneksi se menee muutamassa päivässä ohi.

Mukavaa ja lämmintä toukokuuta kaikille :)



15 kommenttia:

  1. Voi sitä kisulia,♥ yleensä ylöspäin on helppo kavuta, mutta alastulo onkin vaikeampaa. Nätit sukat olet tikutellut ja niin tasaista ja kaunista jälkeä on. ♥

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos Tuta :)
      Maisa on kyllä aikamoinen kiipeilijä :)

      Poista
  2. Kiva postaus kesäisine ajatuksineen. Niin minullekkin aina käy,jos joku isompi projekti tulee valmiiksi,niin tyhjä olo tulee. Ei meinaa saada oikein mistään kiinni mitä alkais seuraavaksi.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos Intsu :)
      Välillä on mukavakin, että saa rauhassa miettiä mitä ottaa seuraavaksi puikoille tai koukulle :)

      Poista
  3. Meilläkin on lähipiirissä Maisa -kissa, joka kiipeää aina korkealla. Tai oikeastaan loikkaa. Sillä on tosi vahvat takajalat.
    Kyllä sukkaa voi tehä kesälläkin. :)
    Ai pelkät käsivarretkin voi palaa. :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Maisa on kyllä suloinen kissa... ja kova kiipeilemään :)
      Ja kyllä pelkät käsivarret voi palaa, onneksi nyt rupeaa jo helpottamaan :)

      Poista
  4. Tosi upea tuo viimeinen kuva!
    Minullakin on hieman käsity-blääh, kun minun peittoprojektini ei nyt tällä hetkellä houkuttelisi ollenkaan, mutta minä kun olen ihminen, joka ei siedä keskeneräisiä nurkissaan, niin pakkohan se olisi vääntää valmiiksi.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos Saga :)
      Osittain varmaan vaikuttaa lämpimät ilmat, ettei tee mieli niin tehdä käsitöitä ja jos on iso peittoprojekti, niin siinähän tulee kuuma jo pelkästä ajatuksesta. Ja ulkona on niin mukava nyt olla :)

      Poista
  5. Tikapuut tuohon pitäisi Maisa varten laittaa, että se pääsis tuolta alaskin! :D On muuten kivannäköiset sukat! Perussukkia onkin mukava tehdä aina välillä, sitten niitä "mallikkaita".
    Orikari oli yksi lapsuuteni rantapaikka, monia muistoja sieltä. Kerran löysin sieltä miesten rannekellon, jonka vei kiltisti poliisilaitokselle. Aikanaan meille ilmsetyi poliisi kysymään minua ja minä tietenkin säikähdin kamalasti. Mutta poliisi olikin kivalla asialla tuomassa minulle löytöpalkkiota siitä kellosta. Sain peräti 5 markkaa! :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos Matleena :)
      En oikein kannustaisi Maisaa kiipeilemään tuonne, kun nuo kaapin päälliset on pölyä täynnä. Kummasti löytyi viikonlopun jälkeen pölypalloja pitkin lattiaa, sieltä mistä Maisa oli kiipeillyt.
      Tulipa sulle mukavia muistoja mieleen tuosta rantakuvasta :)

      Poista
  6. Ihana kisu♥ Kyllä ne vaan jokapaikkaan pääsevät:) Juustokakku näyttää niin herkulliselta! Ihanat sukat! Niin kiva kesäfiilis jo tulee noista kuvista:) Hyvää helluntaita♥

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos Päde :)
      Nyt onkin kiva kulkea kameran kanssa pihalla ja luonnossa :)

      Poista
  7. Kakku näyttää niin herkulliselta!
    Hienot villasukat!
    Hyvää uutta viikkoa!

    VastaaPoista
  8. Ei saa näyttää mulle tuommoisten kakkujen kuvia - paino nousee pelkästä katselusta!

    VastaaPoista

Kiitos kommentistasi :)