sunnuntai 26. huhtikuuta 2020

Humahtanut huhtikuu

Niin se on huhtikuukin jo loppupuolella ja viimeisimmän kirjoituksen jälkeen onkin sitten eletty tätä karanteeniaikaa. Itsellä se ei kauheasti ole muuttanut elämää, kun olen elintarvikekaupassa töissä, mutta tietenkään muuten en ole ollut toisten ihmisten kanssa tekemisissä. 

On meinannut vähän naurattaa, kun joka paikassa toitotetaan kotoilusta, ja itse saa tehdä täyttä päivää töissä, eikä leppoisasta kotoilusta tietoakaan. Sen verran olen kotona kuitenkin saanut hommailla, että tein makramee-tekniikalla käsilaukun. Tytär oli sen ohjeen joskus viime syksynä linkannut minulle ja nyt vihdoin kaivoin sen esille ja jaksoin ruveta tekemään. Minulla oli Paulina-kudetta siinä ja se oli mielestäni paksumpaa, kuin ohjeessa, joten langat ei ihan riittänyt samaan kuin ohjeessa.


Ja tuosta Paulina-kuteesta ei saa nätisti noita hapsuja auki, niin ne jäi nyt vähän miten sattuu hapsottamaan.


Kiva oli taas vaihteeksi tehdä makrameeta ja makramee innostus jatkuu vielä. Samalla minulla on koko ajan ollut yhdet lapaset tekeillä, mutta kun on kirjoneuletta, niin vähän hitaammin valmistuu. Niillä ei kyllä ole kiire, kun ajattelin jouluksi saada valmiiksi :)

Pääsiäisenä meillä oli vanhimpien tyttärien kanssa skype-kahvittelut, kun ei olla pitkään aikaan livenä nähty. Ja kahvittelu venyikin sitten yllättäen melkein pari tuntiseksi. Meille tänne kotiin leivoin kinderkakun Kinuskissan ohjeella ja kyllähän se oli herkkua. Varsinkin kun nyt alkuvuosi on mennyt vähän vähemmällä herkuttelulla.Sitten innostuin yhtenä viikonloppuna kokeilemaan pataleipää, ilman pataa kuitenkin. Tämä ohje oli kaurapataleivälle ja kyllähän se yhden päivän aikana hävisi parempiin suihin eli sitäkin voisi ehdottomasti useammin leipoa. Ohje löytyy täältä. Kovasti on jo kevät saapunut tänne meidänkin korkeuksille ja viime viikonloppuna käytiin ajelemassa miehen ja kameran kanssa ja yritettiin pongailla lintuja. Lopulta päädyttiin peltoalueelle, jossa oli iso parvi joutsenia ja vielä ihan tien vieressä.


Samalle pellolle laskeutui parvi hanhia, vähän kauemmas joutsenten taakse. Ja viereisillä pellolla nähtiin vielä töyhtöhyyppää ja kuovia, eli ei ihan turha reissu. Se tienpätkä oli vissiin lintuharrastajien tiedossa, kun meidän lisäksi siellä oli pari muutakin autoa yhtä aikaa. Ja jonkun maatilan lapset oli siellä tien laidalla myymässä termarikahvia ja pullaa. Meinasi vähän naurattaa.

Nyt täällä on ollut kovinkin vaihtelevaa säätä. Tällä hetkellä ollaan plussan puolella, mutta jostain syystä sataa rakeita ja lunta. Onneksi maa on jo sulana, joten lumikin sulaa samantien. 

Oikein mukavaa tulevaa viikkoa ja Vappua, kaikesta huolimatta,
ja pidetään huolta itsestä ja toisistamme :)


7 kommenttia:

 1. Ihan samaa mietin aina välillä, että töissä ja kotona vuoronperään. Vapaapäiviäkin on kyllä riittänyt, vaikka osa on mennyt ylitöissä. ei tarvi hoitoalallakaan kotoilla :) Elämä ei oo juurikaan muuttunut.
  Lapsilla on jo heti bisnesidea pyörähtäny käyntiin ;)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Nyt sain kolmen päivän vapaan, niin onpa ollut ihanaa :)

   Poista
 2. Kauniin laukun olet tehnyt. Itse en ole koskaan tehnyt makramee tekniikalla mitään. Samanlaisia lintuhavantoja on meidän mökkitienvarrella ja paljon täällä on myös kiikaroitsijoita. Lapsenlapsia on ikävä kun ei ole pitkään aikaan nähnyt livenä. Pidä itsestäsi huolta siellä töissä.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos Nila :)
   Nyt onkin tulossa muutoksia koululaisten elämään.

   Poista
 3. Kaunis laukku! Eikä nuo hapsutkaan näytä yhtään hullummilta, ehkä vain sinä itse kiinnität niihen huomiota.
  Meilläkin menee koronakaranteeni melkein entiseen tapaan eläen, vaikka ollaan me tietenkin vältelty tarpeettomia liikkumisia kodin ulkopuolella ja kauppa- ym. asiointireissut järjestetty mahdollisuuksien mukaan "hiljaisille tunneille".

  VastaaPoista
 4. Kiitos Matleena :)
  Monesti sitä itse on liian kriittinen omille töille.

  VastaaPoista
 5. Minä en saisi ikinä moist alaukkua aikaiseksi. Siitä saattaisi tulla sipulipussi.

  VastaaPoista

Kiitos kommentistasi :)