tiistai 18. kesäkuuta 2019

Lomailua

Nopeasti meni kolmen viikon kesäloma, mutta kaikin puolin oli mukava loma. Käytiin vielä tässä viimeisellä viikolla Helsingissä, kun nuorimmainen meinasi ettei ole ollenkaan käynyt, mikä pitikin osittain paikkansa, kun on pienenä käynyt viimeksi. Leppoisasti meni sinne matka junalla ja aika kului käsitöitä tehden ja kirjaa lukien. 

Olimme Vantaalla Flamingossa yötä ja siinä yhteydessähän on Kauppakeskus Jumbo. Keskiviikko iltana kävimme Jumbon myymälöissä ja siellä oli Akateemisessa loppuunmyynti, kaikki -60% ja löysin pari kivaa käsityökirjaa. Näille jäi hinnaksi enää reilu kymppi kappaleelta.Seuraavana päivänä mentiin sitten bussilla Helsinkiin ja kierreltiin siinä keskustan tuntumassa, lähinnä shoppaillen. Ja ostokset olikin sitten enimmäkseen tyttären vaateostoksia.

Kesäloman alussa otin vaihteeksi virkkuukoukun esille, monesti kesällä tekee mieli jostain syystä enempi virkata kuin kutoa, ja sain aikaiseksi patalapun ja ohje on Patalappuja a la carte -kirjasta.


Kuvan värit on kyllä nyt ihan oudot, mutta pohjana harmaa, jossa vaaleaa ja tummaa sinistä.

Eilen oli viimeinen virallinen lomapäivä ja sain aikaiseksi paistaa fetapinaattipiirakan ja oli kyllä maukasta. Mieskin kehui ja varmisti, että oliko se pelkkää kasvista eli kyllä oli.


Pihamaalla on nyt tällaista piristystä:

virpiangervoa


lumipalloheisiä


saniaista


ja kuunliljaa.
Mukavaa juhannusviikkoa kaikille, jospa sää pysyisi aurinkoisena :)
6 kommenttia:

 1. Suolaset piirakat on hyviä. Niitä pitäis olla aina pakastimeen leivottuna, mutta kuka ne sieltä aina oikein syö? Vieraita kun tulee, niin ei ookaan enää ;D
  Minulla vielä muutama lomapäivä jäljellä.
  Olipas tutunoloinen patalappu- Pisti heti silmään. Olen tehny samoissa väreissä joskus jotain samantyylistä. ;)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Laitoinkin tuota piirakkaa paloiteltuna pakkaseen. Jospa oisi sitten hätävarana tarjottavana...

   Poista
 2. Nytkö lomasi jo loppui! Mutta totuushan on, että mukava loma meneekin nopeasti, kun taas ikävä tuntuu kestävän pidempään. Ja juhannuskin alkaa olla takana päin ja kesäpäivät alkavat lyhetä, niin äkkiä menee meidän kesämme. Mutta nauttikaamme siitä! :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kolmen viikon loma on todellakin jo mennyt, mutta elokuussa on vielä yksi viikko, mitä odotella :)

   Poista
 3. Suolaiset piirakat kesällä on oivaa ruokaa, ei se uunin lämpö ole niin pahasta kun ei tarvitse seisoa hellan vieressä.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kyllä ja tuore salaatti raikastaa sitä kummasti :)

   Poista

Kiitos kommentistasi :)