maanantai 11. toukokuuta 2020

Makrameella jatkuu

Nyt olen innostunut tosissaan makrameesta ja pienempien töiden lisäksi sain nyt viikonloppuna valmiiksi vähän isomman seinävaatteen.


Tämä on tehty Paulina punoskuteesta ja ohjeen katsoin youtubesta, ja se löytyy täältä. Tätä oli kiva tehdä ja ohjeet oli selkeät. Ohjeessa oli käytetty erilaista lankaa ja tämä minun käyttämä oli selkeästi paksumpaa, niin siitä tuli sitten isompi mitä alun perin olin ajatellut. Onneksi se mahtui kuitenkin sille aiotulle paikalle. Kudetta minun piti tilata vielä toinenkin kerä, kun noihin roikkuviin hapsuihin meni sitä aika paljon.Tuo oksa on noin 90 senttiä ja keskeltä työn korkeus on myös sen 90 senttiä. Värinä on Paulinan vaaleanruskea ja olen tosi tyytyväinen lopputulokseen. Jos alempaa kuvaa katsoo tarkasti, niin huomaa että oikealta sisemmästä reunasta puuttuu yksi solmurivi, mutta sen olen korjannut työhön jälkikäteen.
Luonnonvalkoisesta Paulinasta olen tehnyt myös kaksi tällaista seinälle laitettavaa amppelia. Mallikuvion otin Makrameen maailma -kirjasta. Ehkä seuraavat amppelit teen perinteisemmät roikkuvat.

Pihamaalla ollaan saatu haravoinnit tehtyä, mutta vielä ollaan pidetty lintulauta paikoillaan ja on ollut tosi mukava seurata lintujen touhua. Paljon niitä on siinä ollut ja näemmä saa ruokkimista vielä jatkaa, kun viime yönä oli tullut märkä lumikerros maahan ja aika kylmää on luvannut nyt viikoksi eteenpäin.


Eilen vietettiin äitienpäivää, mutta se vietettiin kotona omalla porukalla. Omalle äidille lähetin pienen paketin, johon laitoin mukaan nämä villasukat ja ristikkolehden kortin lisäksi. Mukavaa alkanutta viikkoa kaikille :)


4 kommenttia:

 1. Komeita kuviointeja syntyy makramella. Se on taitolaji. Olet onnistunu hienosti!

  VastaaPoista
 2. Voi mahoton! Ottaisin seinälleni oitis.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos, kyllä tämä pysyy meidän seinällä :)
   Ei muuta kuin kuteen ostoon ja harjotteleen, en epäile yhtään etteikö onnistuisi :)

   Poista

Kiitos kommentistasi :)