torstai 3. joulukuuta 2020

Joulun odotusta

 Joulukuu on jo hyvällä alulla ja onhan se joulu ollut jo pitempään mielessä. Keskimmäiselle tyttärelle sain nyt valmiiksi Niina Laitisen suunnittelemat Maariat, jotka menee pukin konttiin. Yhdet hälle olin jo aikaa sitten tehnyt, mutta ne oli jo käytössä kuluneet rikki. 
Tosi kiva oli kutoa, kun oli lyhyt mallikerta niin pystyi lyhyenkin pätkän kerralla tekemään, jos ei ollut paljoa aikaa. Pitsineule vaatii mielestäni vaan enempi tarkkuutta, kun kuvio muuttuu heti jos sattuu yksikin langankierto hypähtämään pois puikoilta. Ja en nyt myönnä, että sillain olisi käynyt :)Tässä alemmassa kuvassa näyttää värikin oikealta. Nämä on tehty seiska veikasta 3,5 puikoilla. Ja näihin tein yhden mallikerran enemmän, että sain kooksi 38.Nyt on tullut netissä vastaan paljon kaikenlaisia jouluaskarteluja ja koristeiden tekoa ja mulla tietysti kiinnostaa makrameella tehdyt. Yksi kiva koriste on tällainen sydän.
Puurenkaaseen tein muutamat solmut ja sitten langanpäät harjasin auki. Keskelle laitoin vielä punaisen puusydämen, niin käy joulukoristeesta. Annoin tämän tyttären mukaan, niin näitä pitää ehdottomasti tehdä lisää. 


Keskimmäinen tytär oli käymässä viime viikonloppuna ja viikonlopun projektina olikin piparkakkutalo. Me ei joka joulu olla tehty piparitaloa, mutta silloin kun aika ja tekijät kohtaa, niin ehdottomasti. Ja näin hieno talo tuli nuorimpien tyttärien tekemänä.
Mullakin oli tuossa viime viikonloppuna neljän päivän vapaat ja sain joulun laiton hyvälle mallille. Lanttulaatikoita tein nyt isomman satsin pakkaseen, kun jouluna on näillä näkymin tulossa vähän isompi kattaus, niin riittää varmasti. Ja samalla tein myös omille ja appivanhemmille omat laatikot. Lahjatkin on aikalailla valmiina, mutta minähän olen yleensä aina ajoissa niiden suhteen. Mites muilla on jouluvalmistelut edennyt?


Mukavaa joulun odotusta kaikille :)10 kommenttia:

 1. Aivan ehdottomasti ihanat sukat ja makrame sydän. Minä en ole juurikaan joulunvalmisteluja tehnyt kun meillä ei ole näitä perinteisiä jouluruokia. No jotain voi tehdä muutamaa päivää aikaisemmin kuten silakkarullat (myöskin erilaiset maultaan ja koostumukseltaan) ja kolmen sipulin etikka säilyke. Kalat me haluamme juuri savustettuna joulupöytään ja muutkin pitää valmistaa edellisenä päivänä. Mutta aikaahan on vielä muuhun puuhaan.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos Nila :)
   Jokaisella onkin omat juttunsa ja teillä se on tuo kalojen valmistus just ennen joulua :)

   Poista
 2. Kauniit sukat. Kuvioneuleissa on aina vaarana, että jos silmukka putoaa, niin löytääkö sen vai ei :)
  tänään postitin joulukortit. Lahjaneulokset ois valmiina, vois vaikka paketoida.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos Sartsa :)
   Sinähän oot hyvissä ajoin korttien kanssa. Tiedän vaan, että niin monella se jää siihen 14. päivän iltaan.

   Poista
 3. Kauniit sukat ja nätti tuo makrame koriste!'

  VastaaPoista
 4. Makrameesydän on kaunis. Noita koko joulupuu täyteen!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos Vanha rouva :)
   Olisihan se hieno kuusi, mutta en taida ihan joutaa siihen :)

   Poista
 5. Kaunis sukkamalli, nuo sydämet ovat suloisia 🤍 Ja makrameeta en osaa tehdä itse, joten näitä teidän muiden käden taitoja ihailen mielelläni :) Mukavaa joulun odotusta sinulle 🤍

  VastaaPoista

Kiitos kommentistasi :)