maanantai 11. huhtikuuta 2022

Remppahommia

Nyt pitää yrittää jotain päivitystä saada tänne, ettei tule ihan vuotta edellisestä. 

Me aloitettiin viime syksynä remontoimaan meidän olohuone-keittiö-eteinen aluetta. Mutta oikeastaan kaikki alkoi siitä kun meidän koiravanhus Axu lähti koirien taivaaseen ja jäätiin miehen kanssa kahdestaan, kun nuorimmainen tytärkin oli muuttanut poikakaverin luo kesän aikana.

Ensin laitettiin meidän takkasysteemi uusiksi. Meillä kun oli alkuperäinen takka-leivinuuni-puuhella-yhdistelmä, joka oli joo, ihan hieno ollut aikoinaan, mutta kun me ei käytetty sitä puuhellaa ollenkaan ja se koko systeemi vei todella ison tilan. Niinpä otettiin Tulikiveen yhteyttä ja sieltä hoitu vanhan takan purku ja uuden pienen takan kasaus.Tässä vanha takka, jonka yläpuolella leivinuuni ja vieressä puuhella.
Tuosta näkee kuinka suuren tilan tuo kaikki vei.Ja tässä kuvassa pieni Tulikiven takka, joka lämpenee puolta vähemmällä puumäärällä. 

Sitten käytiin olohuoneen kimppuun. (Mies teki suurimman osan, mutta kyllä minäkin apuna häärin.)


Tässä katto maalattu valkoisella ja seinät odottaa uutta tapettia.Seinät tapetoitu ja kyllä tuo takaseinän tehostetapetti vähän aikaa mietitytti, mutta ei haluttu liian neutraalia seinää.Vanha parketti revitty pois ja suojauksien laitto.
Tässä minä laittamassa vinyyliä lattiaan ja tyttären Fredi-koira tarkastamassa työn laatua.Sohvakalusteet meni uusiksi ja otettiinkin erilliset mekanismituolit sohvan lisäksi. Niitä saikin sitten odotella helmikuulle asti, kun muuten olohuone oli jo syksyllä valmis. 
Takaseinälle laitettiin hyllyt, joihin sain laitettua perheestä paljon valokuvia. Niitä oli ihana miettiä ja valikoida, kun oli mistä valita.

Keittiöremppa oli sitten seuraavaksi ja täytyy sanoa, että kannatti pyytää tarjousta useammasta liikkeestä. Eihän meillä alussa ollut mitään tietoa, mitä me halutaan ja mitä on tarjolla. Siinä sitten opittiin koko ajan jotain uutta ja saatiin lopuksi oman näköinen keittiö. Niin ja keittiökalusteet otettiin Topi-keittiöltä.

Mies hoiti vanhojen kalusteiden purkamisen ja pohjatyöt, ja yläkaapit olikin jo ennen joulua pois ja meillä olikin pitkän aikaa sellainen "avokeittiö" käytössä.


Helmikuussa meille tuli sitten uudet kalusteet.
Ja taisi mennä maaliskuun puolelle ennenkuin kaikki oli lopullisesti paikoillaan. Kuormasta nimittäin puuttui tiskikone ja hella, jotka tuli sitten myöhemmin.Tuossa vasemmalla olevassa pitkässä kaapissa on sellainen mekanismi, että ovessakin on hyllyt ja kun oven aukaisee, niin kaapin sisällä olevat hyllyt tulee ulospäin kaapin sisältä. Meillä oli aikaisemmin tuo kaappi aina sekaisin, eikä ikinä tiedetty mitä siellä kaapin perällä on. Nyt me nähdään kaikki tavarat yhdellä oven aukaisulla. Todella kätevä. Ja alaosan ylälaatikoissa on jokaisessa sisällä vielä pienempi vetolaatikko, jossa on esim. aterimet. Tässä meillä on aamiaiskaappi, jonka sisällä on piilossa mikro, kahvinkeitin, leivänpaahdin, leipälaatikko ja kahvitarvikkeet. Jääkaapin vieressä "alakaappi" on pakastin, joka ehdottomasti haluttiin, koska meillä on iso pakastin varastossa, eikä tykätty tilanteesta ollenkaan. Ja tuohon sivuun saatiin vielä tuollainen erillinen oikea sivupöytä. (Eikä se meidän vanha puuhella, joka toimi koko ajan myös sivupöytänä.)

Nyt ollaan vaan nautittu remontin jälkeisestä elämästä. Vaikka on meillä nyt joulun jälkeen ollut appivanhempien asioiden hoitoa, kun he muuttivat hoivakotiin ja ollaan samalla pikkuhiljaa tyhjennetty heidän taloa, että meidän keskimmäinen pääsee muuttamaan siihen asumaan. Mutta sitähän se on...ei ne tekemiset tekemällä lopu.


Mukavaa pääsiäisen aikaa kaikille 😊
Meillä ei käynyt eilen yhtään virpojaa 😞, mitenhän meidän pääsiäissuklaiden käy?

6 kommenttia:

 1. Jestas miten ison rempan teitte melkein yhdellä kertaa. Todella kivan näköistä tuli. Jotain uudistusta mekin teimme taas nyt tällä kertaa kotiin. Välillä on mukavaa saada sinne myös jotain eikä vaan kotia.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos, kyllä se lopputulos palkitsee ja piristää kummasti :)

   Poista
 2. Nythän se selvisi, miksi blogissasi on ollut pitkä hiljainen kausi. Eikä ihme ollenkaan tuollaisen ison rempan aikana. On tosi onnistuneen ja viihtyisän näköinen tämä uusi systeemi. Tuollaisesta kaapista, jota kehuit, olen minäkin haaveillut, sellaiselle olis meilläkin käyttöä. Ehkä vielä joskus saan sellaisen, toivon ainakin.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Ja vielä lisäys kysymykseesi virpojista, meillä kävi kolmet virpojat.

   Poista
  2. Kiitos Matleena, nyt on hyvä nauttia rempan lopputuloksesta :)

   Poista

Kiitos kommentistasi :)