perjantai 22. huhtikuuta 2022

Sukkakolmoset

 Heti tämän vuoden alussa aloitin tekemään villasukkia kaikille kolmelle tyttärelle, kun viime vuonna jäi tekemättä. Ja muutaman kerran jo ehti  tulla kommenttia, että ei ole ehjiä sukkia, mutta onneksi äitini oli tehnyt jokaiselle joululahjaksi, niin on jalat taas lämpiminä.

Olen jo usein miettinyt makkarasukkien tekoa ja nyt vihdoin sain ohjeen otettua esiin ja olipa mukava ohje. Siinä saa hyvin käytettyä raitoihin jämälankoja ja raitojen määrällä pystyy vaihteleen varren pituutta tarvittaessa.

Näihin käytin pääsääntöisesti seiska veikkaa ja muutama väri oli  jotain saman vahvuista. Koot näissä on noin 37-38. Luultavasti teen vielä jossain vaiheessa yhdet punasävyiset noiden keltavihreiden tilalle, mutta se menee sitten syksyyn.
Mulla pääsiäinen meni viikonlopun osalta töissä, mutta perjantain ja maanantain olin vapaalla. Niinpä meillä olikin vaihtelevasti tyttäriä, kissaa ja koiraa käymässä ja muutama muukin sukulainen. 


Fredi osaa olla näinkin rauhassa välillä.Vinski tykkää tarkkailla lintuja jakkaran päältä.
Pöytä on myös hyvä paikka tarkkailulle...
...kuin myös hyllytaso.
Ja uusien keittiökalusteiden päällyosat on myös hyviä paikkoja, joista voi helposti seurata mitä muut tekee. Sinne Vinski menee nukkumaan, jos se jää meille yksin, näkee ja kuulee heti kun tullaan kotiin.


Tänä pääsiäisenä en leiponutkaan kinderpiirakkaa, kun ei ollut kindermuniakaan. Sen sijaan tein keikausjuustokakun yhteishyvän ohjeella. Kovasti jänskätti, että tarttuuko kakkupinta vuokaan irrottamisvaiheessa, mutta hyvin lähti irti. Kakku oli hyvää, ei liian makiaa, mutta kaipasi tarjoiltaessa mangososetta kostukkeeksi. Mies kyllä testasi myös vaniljakastikkeen kanssa ja sekin sopi hyvin.
Toinen kakku oli makoisa sitruunakakku ja tämä oli ihanan kosteaa, kun päälle tuli lemon curdia. 
Meillä on nyt ollut uskomattoman lämmintä. Yöllä on vielä käynyt pakkasella, mutta päivällä lähennellyt 20 astetta lämmintä. Pääsiäisenä meninkin ensimmäisen kerran pyörällä töihin ja oli ihana aamulla kuunnella lintujen viserrystä. En kuitenkaan joka päivä kulje, mutta pyrin kuitenkin mahdollisuuksien mukaan.
Mun hoidolla oleva kaktus aukaisi nyt pääsiäisenä yhden kukan. Siinä luultavasti on ihan pieniä nuppuja tulossa lisää, ellei ne ole normaaleja lehden alkuja sitten. Mutta nyt en tiedä onko tämä sittenkin pääsiäiskaktus, kun olen luullut tätä joulukaktukseksi. Mutta eipä sillä tieten ole merkitystä, vaan sillä on että se on hengissä ja kukkii.


Mukavaa ja aurinkoista huhtikuun loppupuolta kaikille :)

4 kommenttia:

 1. Kivat värit noissa sukissa ja niin herkullisen näköisä kakkuja. Minäkin olen joskus tehnyt makkara- eli kurttuvarsisukkia mutta vuosia sitten. Nyt tuli mieleen, että pitäisköhän taas... No jää nähtäväksi.
  Minulla on kaksi lehtikaktusta, joista kumpikaan ei ole tänä vuonna kukkinut ollenkaan. Oiskohan niillä huono vuosia. Minun kaktukseni kukkivat joskus, syksyllä, joskus jouluna ja joskus pääsiäisenä, eivät siis noudata mitään järjestystä.

  VastaaPoista
 2. Kiitos Matleena :)
  Eipä sen ole väliä milloin tuo kaktus kukkii, kunhan kukkii.

  VastaaPoista
 3. Makkarasukkia olen tehnyt vain pikkuruisille vauvoille. Mitähän Vanha herra tuumaisi moisista vetimistä ;)

  VastaaPoista

Kiitos kommentistasi :)