torstai 11. huhtikuuta 2019

Sukkia, borssia ja sarlotkaa

Näyttää olevan huikea postaustahti tällä blogilla. Tällä kertaa käsityörintamalla sain valmiiksi taas kerran ja aina vaan villasukat. Kävin vilkaisemassa Sartsan blogissa olevaa linkkiä Neuroliiton sivuille ja siellä ihastuin tuohon Tähtisukka-malliin. Varren tein valepalmikolla ja muuten ohjeen mukaan. Lankana näissä on seiska veikka ja puikot on 3,5 ja silmukoita 56, vaikka ohjeessa taitaakin olla vähän ohkasempi lanka. Koko näissä on noin 37.


Tosi kiva oli tehdä ja tykkään tuollaisesta mallista, missä väri vaihtuu tavallaan pikkuhiljaa. Jos saisi joskus vielä tehtyä ne dither-sukat, mitkä on tosi kivan näköiset.

Nyt olen kirjastoreissuilla sattunut löytämään kivaa uutta lukemista. Tälläkään kertaa ei ollut tarkoitus lainata mitään, mutta uutuuskirjoissa oli sellainen kuin Jaana Virrosen "Borssia ja sarlotkaa" ja sehän piti ottaa mukaan. Onneksi siinä on laina-aika kuitenkin se neljä viikkoa, että ehtii kunnolla tutustua sisältöön.


Sieltä löytyy kaikkea mahdollista, keittoja, salaatteja, pääruokia ja tietysti leivonnaisia naapurimaamme tyyliin tehtyinä. Todella innostava ja nyt ajattelin kokeilla tuota kirjan nimessäkin olevaa borssikeittoa, mitä harvoin tulee tehtyä. Suosittelen tuota kirjaa, jos on innostusta ruuanlaitosta.

Pääsiäinen lähestyy kovaa vauhtia ja laitoin äitini tekemiä liinoja esille. Toinen on todella vanha ja eikä oikeastaan ole kevätaiheinen, mutta sopi hyvin paikalleen, niin pääsi esille.Toinen olikin sitten pirteän keväisen värinen.Tällä viikolla onkin ollut raikkaampi keli ja yöllä kovastikin pakkasen puolella. Aamulla on onneksi aurinko paistanut ja on ollut kiva käydä Axun kanssa vielä metsäreitillä kävelyt, kun on ollut kestohanki.


Tässä alkukuussa otettu kuva, kun oltiin suon laidalla ja taas tuli todistettua, että liikkuva koira ei ole helppo kuvauskohde :)

Mukavaa pääsiäisen odotusta kaikille :)6 kommenttia:

 1. No oli se just niin kiva sukkamalli, kun ajattelinkin. Minul oli vaan vääränlaista lankaa :) Noi yksväriset on tietysti parhaat , kun niissä näkyy tuo kuvio selvästi. Minulle tuli joku tilapäinen mielenhäiriö ja otin toiseksi kirjavaa ja siinäkin vähän samaa sävyä, kun tuo yksvärinen. Kärsivällisyys loppu purkamiseen ;)
  Hauskasti kuvassa näkyy liike. Etutassut ilmassa. Juoksemisen riemua.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Tosi on, että lankavalinta vaikuttaa paljon lopputulokseen :)

   Poista
 2. Onpa upeat sukat ja niin kauniskuvioiset myöskin ♥
  Mukavaa pääsiäisen odotusta myös sinulle. ♥

  VastaaPoista
 3. Kiitos kirjavinkistä! Panen heti nimen talteen, jotta voin kirjastosta tiedustella. Teitkö borssia?

  VastaaPoista
 4. Tein borssia ja hyvää tuli :)

  VastaaPoista

Kiitos kommentistasi :)